Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι συμβαίνει με τον αλγόριθμο του Facebook;

Η ύπαρξη του glitch, το πρώτο στην ιστορία του Facebook, σημαίνει ότι αν κάποιος άγνωστος κάνει αναρτήσεις στη σελίδα ενός celebrity στην οποία έχετε κάνει like - ή ασχολείστε με αυτήν - οι αναρτήσεις αυτές είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους στο feed σας

Το Facebook δήλωσε την Τετάρτη ότι γνωρίζει ότι ορισμένοι χρήστες βλέπουν παράξενες αναρτήσεις στην αρχική τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Πολυάριθμοι χρήστες από όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται εδώ και πάνω από τρεις ώρες ότι βλέπουν τυχαίες αναρτήσεις σε σελίδες διασημοτήτων από αγνώστους στα timelines τους.

Οι αναρτήσεις αυτές καταλαμβάνουν την κύρια ροή των χρηστών και καταστέλλουν τη συνήθη ροή εικόνων, βίντεο και άλλων ιστοριών που μοιράζονται οι φίλοι τους.

Η ύπαρξη του glitch, το πρώτο στην ιστορία του Facebook, σημαίνει ότι αν κάποιος άγνωστος κάνει αναρτήσεις στη σελίδα ενός celebrity στην οποία έχετε κάνει like – ή ασχολείστε με αυτήν – οι αναρτήσεις αυτές είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους στο feed σας.

Αρκετοί χρήστες ανέφεραν επίσης ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα διακοπής λειτουργίας με το Facebook την Τετάρτη, σύμφωνα με το DownDetector, μια υπηρεσία τρίτου μέρους που παρακολουθεί τις υπηρεσίες διαδικτύου.

Δεν είναι σαφές αν η διακοπή συνδέεται με την προαναφερθείσα δυσλειτουργία.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Facebook Feed τους. Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητάμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.

Το Facebook, το οποίο προσεγγίζει πάνω από 3 δισ. ανθρώπους κάθε μήνα μέσω της οικογένειας των εφαρμογών του, προσπάθησε φέτος να αναμορφώσει το news feed μετονομάζοντάς το απλά σε «feed» και εισάγοντας μια νέα καρτέλα για την εμφάνιση αναρτήσεων από τους φίλους και την οικογένειά σας με αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Η δημοτικότητα του κοινωνικού δικτύου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Μια πρόσφατη μελέτη του Pew Research Center έδειξε ότι μόνο το 32% των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιεί το Facebook, ενώ μόνο το 2% των εφήβων το χρησιμοποιεί τακτικά.

Κάποιοι, βέβαια, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με χιούμορ:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις