Το NFT project του Hawk φέρνει την επανάσταση στην μουσική βιομηχανία

Ο στόχος του νέου λανσαρίσματος της Come Together σε συνεργασία με τον τραγουδιστή είναι η εξεύρεση νέων τρόπων αλληλεπίδρασης με το κοινό καθώς και η δημιουργία μιας ξεχωριστής κοινότητας του καλλιτέχνη

Νέα NFTs σε συνεργασία με την Come Together και τον Hawk έρχονται για να αλλάξουν τα δεδομένα στην εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή.

Ο τραγουδιστής πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία και τα νέα εργαλεία και λύσεις που προκύπτουν.

Μάλιστα, πρόκειται για τον πρώτο καλλιτέχνη που έφερε το Spotify στην Ελλάδα και τον μοναδικό που έχει κυκλοφορήσει το μουσικό κομμάτι του, αποκλειστικά ως NFT.

Όπως διαφαίνεται και από την βιβλιογραφία του, ο ίδιος ήθελε να ανακαλύψει έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το κοινό του και να δημιουργήσει μια αποκλειστική εμπειρία για όσους συμμετείχαν στο project του. Ο στόχος ήταν πως, πέρα από την αποκλειστική πρόσβαση στο μουσικό κομμάτι, οι κάτοχοι των NFT να γίνουν μέλη μιας ξεχωριστής κοινότητας του καλλιτέχνη, για την οποία έχει πολλά σχέδια στο μέλλον.

Οι  καλλιτέχνες και οι διοργανωτές εκδηλώσεων ψάχνουν νέους τρόπους  για να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με το κοινό, να επιβραβεύσουν τους πιστούς fans και να δημιουργήσουν νέες πηγές εισοδήματος.

Τα NFTs δίνουν την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Οι λύσεις NFT της ComeTogether παρέχονται μέσω του UniqTogether και περιλαμβάνουν ψηφιακά συλλεκτικά που κυκλοφορούν σε συνδυασμό με κάποιο εισιτήριο ή ανεξάρτητα.

H συλλογή NFT «Kollectiva», αποτελείται από ένα περιορισμένο αριθμό 3D NFTs σχεδιασμένα απο τον 3D artist KELLOGGS.

Η ανάπτυξη και η εκτέλεση του NFT project, έγινε από τους Hawk και Jo Lids ως project manager, μαζί με τις καλλιτεχνικές πινελιές του Greg Nerantzakis, ως art director.

Κάθε κάτοχος NFT, έλαβε αποκλειστικά στη κατοχή του το νέο κομμάτι του Hawk με τίτλο “Elefantas” από το album “LIBERTA. Όπως ακριβώς ισχύει και για τον κάτοχο ενός CD, δεν υπάρχουν συνδρομές streaming και το μουσικό κομμάτι “Elefantas” είναι για πάντα δικό τους, δίνοντας σε όλους τους κατόχους τη δυνατότητα να το ακούσουν, να το πουλήσουν ή να το κάνουν δώρο.

Οι πωλήσεις των NFTs ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά 20% και το Discord κανάλι γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη με την έναρξη του project.

«Η  KOLLECTIVA έχει ως σκοπό να ενώσει ανθρώπους με όραμα στον καλλιτεχνικό χώρο κάτω από την ίδια στέγη. Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας έρχονται πάντα μέσα από την συνεργασία και τον σεβασμό στην μοναδικότητα του καθενός. Αν υποθέσουμε ότι όλοι είμαστε κομμάτια σ ‘ένα παζλ η KOLLECTIVA είναι το χέρι που ενώνει όλα αυτά τα κομμάτια μαζί με αποτέλεσμα την δημιουργία.!». – Hawk Greco.

Η λύση που προσφέρουν τα NFTs τόσο για του καλλιτέχνες όσο και τους διοργανωτές εκδηλώσεων έχει διττό ρόλο.

Πρωτίστως, τα NFTs δύνανται να λειτουργήσουν σαν εισιτήριο για μια εκδήλωση, όπως συλλεκτικό ψηφιακό αντικείμενο, απόσπασμα από ένα live ή fan based- content.

Επίσης, η διείσδυση της αγοράς και αξιοποίησης NFT στον καλλιτεχνικό χώρο ενισχύει το engagement μεταξύ καλλιτέχνη και θαυμαστή, δημιουργώντας μια κοινότητα όπου τα μέλη που κατέχουν κάποιο «περιουσιακό» στοιχείο απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις