Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

medi-ON: Η INTERAMERICAN προσφέρει στους πελάτες της εφαρμογή ελέγχου υγείας

Με αφορμή τη συγκυρία της πανδημίας, η INTERAMERICAN παρέχει στους πελάτες της με ασφαλιστήριο υγείας την εφαρμογή “medi-ON”.

Το “medi-ON” απαντά στην επίκαιρη ανάγκη της εξ αποστάσεως διαχείρισης ενδείξεων για πρόβλημα υγείας και βέβαια, είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και των περιορισμών επαφής. Ωστόσο, έχει και άμεση, ευρύτερη χρηστική αξία σε βάθος χρόνου για τους ασφαλισμένους της INTERAMERICAN.

Με την εφαρμογή, μέσω smartphones και tablets, παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη/ πελάτη να ελέγχει οποιαδήποτε συμπτώματα υγείας ή ενοχλήσεις που ενδέχεται να έχει (symptom checker) και να λαμβάνει αξιόπιστη καθοδήγηση για το τί πρέπει να κάνει. Το “medi-ON” θα κατευθύνει τον ασφαλισμένο της εταιρείας σχετικά με τις πιθανότερες αιτίες του προβλήματος, για το πού πρέπει να απευθυνθεί (ιατρείο ή νοσοκομείο ή Γραμμή Υγείας 1010), ποια είναι η καταλληλότερη ιατρική ειδικότητα, καθώς και αν το περιστατικό του θεωρείται επείγον ή όχι. Επίσης, όπου είναι δυνατόν, θα του παρέχει και μία περιγραφή της πάθησης.

 Η λειτουργία του “mediON”

Διαδικαστικά, ο ασφαλισμένος περιγράφει το σύμπτωμα ή την ενόχληση. Η εφαρμογή, που λειτουργεί με εξελιγμένους αλγορίθμους, θέτει τις κατάλληλες διαδοχικές ερωτήσεις με βάση αυτό το σύμπτωμα. Στόχος είναι, στη βάση ενός μικρού αριθμού ερωτήσεων -περίπου 10- να δοθεί καθοδήγηση για τις αναγκαίες ενέργειες του ασφαλισμένου. Στη συνέχεια τού παρέχεται η δυνατότητα, εφ’ όσον το επιθυμεί, να συνδέεται είτε με chat είτε μέσω τηλεφώνου, με γιατρό της INTERAMERICAN και να συζητεί αναλυτικότερα το θέμα της υγείας του.

Το “medi-ON” έχει εξελιχθεί από συνεργαζόμενο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οργανισμό με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της υγείας και έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα και τις ανάγκες της χώρας μας, μετά από μεθοδική εργασία του τομέα υγείας της εταιρείας. Η επεξεργασία των στοιχείων θα γίνεται από τον οργανισμό που το έχει σχεδιάσει, ο οποίος τηρεί όλους τους ευρωπαϊκούς νόμους και τις οδηγίες για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία, στο σύνολό τους, θα είναι απόρρητα και η INTERAMERICAN δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά. Η μόνη ενημέρωση που θα λαμβάνει η εταιρεία θα είναι στατιστική ανάλυση σχετικά με τη χρήση του “medi-ΟΝ”.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η χρήση της εφαρμογής δοκιμαστικά από αριθμό ασφαλισμένων και συνεργατών της εταιρείας και σταδιακά θα παρέχεται σε περισσότερους. Οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται για το “medi-ON” με email ή sms. Για να το χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να το εγκαταστήσουν σε smart phones ή/και tablets που έχουν λειτουργικό σύστημα Android ή iOs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις