Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Health: Πρόγραμμα επιτάχυνσης για Startups και ΜμΕ στον τομέα της υγείας

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει επιχειρήσεις, καθώς και ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και ιατρικούς οργανισμούς, προκειμένου να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες που μετασχηματίζουν τα συστήματα υγείας

Το EIT Health ανακοίνωσε το RIS Innovation Call 2023, ένα πρόγραμμα που προσφέρει χρηματοδότηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης για επιχειρήσεις και οργανισμούς με σχέδια αρχικού σταδίου στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει Startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και ιατρικούς οργανισμούς, προκειμένου να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες που μετασχηματίζουν τα συστήματα υγείας σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, οι λύσεις θα πρέπει να εντάσσονται σε μία από τις εξής βασικές θεματικές περιοχές που έχει επιλέξει το EIT Health:

  • Ψυχική υγεία και υγεία εγκεφάλου (Brain and Mental Health)
  • Μεταδοτικές ασθένειες (Infectious Diseases)
  • Ενίσχυση της υγιούς διαβίωσης (Fostering Healthier Lives)
  • Αξιοποίηση δεδομένων πραγματικού κόσμου (Harnessing Real-World Data)

Κάθε κοινοπραξία που θα επιλεγεί για χρηματοδότηση, θα λάβει συνολικά έως και 75 χιλ. ευρώ για περαιτέρω ανάπτυξη της προτεινόμενης λύσης, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Εγγραφές για το σεμινάριο, εδώ.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται έως τις 12 Οκτωβρίου 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις