Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Hμερίδα με θέμα: «Οικογένεια και διαδικτυακή πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές»

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει και να συνεισφέρει στην επιστημονική ερμηνεία των προκλήσεων που προκύπτουν από τους κινδύνους μέσα από την επαφή με το διαδίκτυο

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνει Ημερίδα, με θέμα: «Οικογένεια και διαδικτυακή πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές». Η Ημερίδα του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιηθεί σήμερα (5/9), στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 33, Πλατεία Δημαρχείου), από τις 18:00’ έως τις 20:15’. Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει και να συνεισφέρει στην επιστημονική ερμηνεία των προκλήσεων που προκύπτουν από τους κινδύνους μέσα από την επαφή με το διαδίκτυο, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και την αποφυγή/αντιμετώπιση των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο. Απώτερος σκοπός, είναι να αναδειχθεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως Φορέα παροχής υπηρεσιών και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, με έμφαση στη διατήρηση και προαγωγή της ψυχικής υγείας, της οικογενειακής συνοχής και της κοινωνικής ζωής ατόμων και οικογενειών.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Αρχών και των αρμόδιων Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα σε προγράμματα και δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και προστασίας του γενικού πληθυσμού. Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από επιστήμονες και επαγγελματίες, με εξειδικευμένη εμπειρία, κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης των διαδικτυακών κινδύνων.

Σημειώνεται ότι, η Ημερίδα του Ε.Ε.Σ, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις