Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Siemens Ελλάδος: Στρατηγική συνεργασία με την ERMA FIRST

Η στρατηγική συνεργασία προβλέπει προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών ναυτιλιακών αυτοματισμών σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Siemens, ηγέτης στην ψηφιοποίηση βιομηχανιών, ξεκίνησε στρατηγική συνεργασία με την ERMA FIRST, εταιρεία Συστημάτων Διαχείρισης Ερματικών Υδάτων με διεθνή παρουσία, για την προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών ναυτιλιακών αυτοματισμών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Siemens θα προσφέρει προϊόντα δοκιμασμένα σε μεγάλο πλήθος εφαρμογών, τεχνική υποστήριξη και κάλυψη αναγκών ανταλλακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ERMA FIRST είναι μια βραβευμένη ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται σε Συστήματα Διαχείρισης Ερματικών Υδάτων (BWTS) και έχει επιτυχημένη παρουσία σε πληθώρα μεγάλων αγορών του εξωτερικού (όπως Ολλανδία, Κίνα, Κορέα και Ιαπωνία), σε μερικές από τις πιο αυστηρές εγκαταστάσεις δοκιμών παγκοσμίως. Πρόσφατα, η εταιρεία πρόσθεσε στη γκάμα προϊόντων της το μικρότερο σύστημα διαχείρισης ερματικών υδάτων στον κόσμο, το oneTANK. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε δεξαμενές θαλάσσιου έρματος μεγαλύτερων σκαφών, σε σκάφη εργασίας, ρυμουλκά, ημι-υποβρύχια, αλιευτικά και σούπερ γιοτ.

Μέσω της συνεργασίας, η οποία αφορά το oneTANK, η Siemens θα βοηθήσει την ERMA FIRST να αντιμετωπίσει προκλήσεις, όπως τη διαχείριση του παγκόσμιου ανταγωνισμού, της κατανάλωσης ενέργειας και κόστους, της πληθώρας των έργων, της εύρυθμης λειτουργίας του εξοπλισμού, της άμεσης ανταπόκρισης και υποστήριξης για επίλυση προβλημάτων, καθώς και των γρήγορων κύκλων ανάπτυξης. Αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν με ένα ολοκληρωμένο σύστημα λύσεων σε ενοποιημένο περιβάλλον, αποτελούμενο από εξοπλισμό και software το οποίο διαθέτει τα σχετικά πιστοποιητικά για χρήση στη ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, οι λύσεις της Siemens θα προσφέρουν υψηλή αξιοπιστία ελέγχου, ευκολία προγραμματισμού και διαδικασίας διάγνωσης βλαβών, βελτιστοποίηση απόδοσης συστημάτων και καλύτερη διαχείριση της πολυπλοκότητας.

Η Siemens θα παρέχει εξοπλισμό και ανταλλακτικά σε οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία βρίσκεται το πλοίο που έχει την εκάστοτε ανάγκη. Το αξιόπιστο σύστημα ελέγχου της Siemens αποτελείται από έναν ελεγκτή SIMATIC, μια συσκευή η οποία προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτεί την υψηλή αξιοπιστία ελέγχου, την ευκολία του προγραμματισμού και τη διαδικασία διάγνωσης βλαβών 1 . Το σύστημα ελέγχου συμπληρώνεται από μια οθόνη ενδείξεων και χειρισμών ΗΜΙ SIMATIC με λειτουργία αφής (Touch Operation) 2 . Η Siemens θα διαθέσει επίσης ρελέ, θερμικά υπερφόρτισης και μπουτόν της οικογένειας Sirius και SiriusAct με γνώμονα την μεγάλη αξιοπιστία τους και την καταλληλόλητά τους για εφαρμογή στη ναυτιλία. Σε επίπεδο software, ο προγραμματισμός και των δύο συσκευών γίνεται από την κοινή πλατφόρμα TIA Portal που διευκολύνει και επιταχύνει το engineering, ενώ αποτελεί τη βάση για μελλοντικές επεκτάσεις, λειτουργίες εξομοίωσης, service, διαγνωστικών κ.λ.π.

Η ομάδα της Siemens στην Ελλάδα, με πλούσια εμπειρία στην ψηφιοποίηση βιομηχανιών, θα βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους τεχνικούς της ERMA FIRST για να τους υποστηρίζει και να τους καθοδηγεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις