Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Genesis Venture επενδύει στην Clicktotherapy

Η Clicktotherapy φέρνει σε επαφή τον χρήστη με τον καταλληλότερο επαγγελματία μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη της ψυχοθεραπείας

Η Clicktotherapy είναι η πρώτη 100% διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχικής υγείας στην Ελλάδα που δίνει την ευκαιρία της ψυχοθεραπείας σε όλους όσοι τη χρειάζονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σχεδόν το 40 % των πολιτών της ΕΕ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πάσχουν από ψυχική διαταραχή κάθε χρόνο και πρόσφατα ο ΠΟΥ τόνισε την επείγουσα ανάγκη μετασχηματισμού της ψυχικής υγείας. Ως εκ τούτου, η ψυχική υγεία είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αξιοποιώντας τα εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία.

Η λύση της Clicktotherapy είναι να ταιριάξει τον χρήστη με τον καταλληλότερο επαγγελματία από το εκτεταμένο δίκτυο ψυχολόγων/συνεργατών τους που είναι έμπειροι, πιστοποιημένοι και συνεχώς εξελισσόμενοι ως επαγγελματίες. Στόχος της ομάδας είναι να λανσάρει επιπλέον εξατομικευμένα εργαλεία που θα παίξουν υποστηρικτικό ρόλο στοχεύοντας τόσο στον πελάτη όσο και στον επαγγελματία, μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη της ψυχοθεραπείας.

«Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Το υψηλό Net Promoter Score, η μακρά θητεία και τα θετικά σχόλια μας κάνουν πρόθυμους να επεκταθούμε βοηθώντας τους άλλους να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ψυχοθεραπείας και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής και μας κάνει να είμαστε σίγουροι για τα μελλοντικά μας σχέδια είναι η ομάδα που έχουμε χτίσει, ένα υπέροχο μείγμα επαγγελματιών με συμπληρωματικές δεξιότητες (όπως ψυχολογία, μηχανική μάθηση, UX κ.λπ.) που είναι όλοι παθιασμένοι με το όραμά μας και μοιράζονται τις ίδιες αξίες», αναφέρει ο Παναγιώτης Χαραμής συνιδρυτής της Clicktotherapy.

«Εντυπωσιάστηκα αμέσως από τη δομή και την αφοσίωση της ομάδας. Ο συγκεκριμένος τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται απαιτεί πληθώρα ρόλων τους οποίους όλοι καλύπτουν με επιτυχία. Εκτός από αυτό, η αγορά τους διευρύνεται συνεχώς, ενώ προσφέρουν μια σημαντική υπηρεσία στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχολογίας για όλους», δήλωσε ο Βασίλης Δήμος, angel investor στην Clicktotherapy, ιδιοκτήτης της Structured Ventures και συνιδρυτής της skroutz.gr.

Η Αφροδίτη Κασπαρίδη, Ερευνητική Συνεργάτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης και συνιδρύτρια της Clicktotherapy αναφέρει: «Η Clicktotherapy επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση της θεραπευτικής συμμαχίας μεταξύ του πελάτη και του ψυχοθεραπευτή. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα ποσοστά εγκατάλειψης αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενιαίος κανόνας για μια αποτελεσματική ψυχοθεραπεία. Η ψηφιακή ψυχοθεραπευτική μας κοινότητα καλύπτει όλες τις υπάρχουσες προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία, γεγονός που μας επιτρέπει να ταιριάξουμε κάθε πελάτη με τον καταλληλότερο ψυχοθεραπευτή, προκειμένου να προσφέρουμε εξατομικευμένες παρεμβάσεις».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις