Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυριάκος Μητσοτάκης στο STARTUPPER: “Γίνονται θαύματα στις Startups”

Στις εξαιρετικές προοπτικές των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα στάθηκε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του «Startupper», κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ενώ δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την πορεία των Startups στη χώρα μας.

O πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Μέσα από μία σειρά από δράσεις, όπως είναι το Elevate Greece, τα ιδιαίτερα κίνητρα για τις Startups, η ιδιαίτερη φορολογική μεταχείριση των επενδύσεων που πραγματοποιούνται σε έρευνα και καινοτομία και μία πιο φιλική αντιμετώπιση του οικοσυστήματος των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, γίνονται θαύματα στις startups επιχειρήσεις», ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στη σπουδαιότητα που έχει αυτό για την ελληνική οικονομία.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, οι νεοφυείς επιχειρήσεις δημιουργούν κατά κανόνα εξαιρετικά καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να επιστρέφουν στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστούν σε αυτές.

Ακόμα, υποστήριξε ότι η κλασική επιχειρηματικότητα έχει πολλά να μάθει από τον τρόπο λειτουργίας των Startups, και ειδικότερα από τη δυνατότητα που δίνουν στους εργαζομένους τους να συμμετέχουν στα κέρδη αλλά και να είναι μέτοχοι των επιχειρήσεων.

S.M.: Μία από τις βασικές σας προτεραιότητες από την ημέρα που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν η ανάπτυξη των νεοφυών-καινοτόμων επιχειρήσεων. Πιστεύετε ότι σήμερα οι Startups έχουν καλύτερες προοπτικές από το 2019 και ποια βήματα σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Δεν το λέμε εμείς, σημασία έχει ότι το λένε οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Και η ίδια απόδοση του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας. Μέσα από μία σειρά από δράσεις, όπως το Elevate Greece, τα ιδιαίτερα κίνητρα για τις Startups, η ιδιαίτερη φορολογική μεταχείριση των επενδύσεων που πραγματοποιούνται σε έρευνα και καινοτομία και με μία πιο φιλική αντιμετώπιση του οικοσυστήματος των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, γίνονται θαύματα στις Startups.

Πολλά κεφάλαια ευρωπαϊκά κατευθύνονται σε χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσουν να τις χρηματοδοτήσουν και πάρα πολλοί νέοι επιστρέφουν στην πατρίδα μας για να δουλέψουν σε αυτές τις επιχειρήσεις. Αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις επιτυγχάνουν εξαιρετικά υψηλές αποτιμήσεις, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, είναι δηλαδή οι λεγόμενοι “μονόκεροι” κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα μας συνολικά.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπάρχει αυτή η κινητικότητα στο οικοσύστημα των startups, οι οποίες δημιουργούν κατά κανόνα εξαιρετικά καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και βέβαια ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας από το οποίο η κλασική επιχειρηματικότητα έχει να μάθει πάρα πολλά και ειδικά ως προς τη δυνατότητα να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα κέρδη των επιχειρήσεων, να είναι οι εργαζόμενοι μέτοχοι των επιχειρήσεων.Επαναλαμβάνω, πολλά έχει να μάθει η ελληνική επιχειρηματικότητα από τις Startups».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις