Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Technology Forum: Μια «dreamteam» της Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη

Έξι από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του χώρου της καινοτομίας και της τεχνολογίας παγκοσμίως θα συμμετέχουν στο 9ο Technology Forum

Έξι από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του χώρου της καινοτομίας και της τεχνολογίας παγκοσμίως, στην πλειονότητά τους με πολυετή παρουσία στη Silicon Valley, θα βρεθούν στις 29 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν ως keynote speakers στο 9ο Technology Forum.

Μεταφέροντας στην ελληνική πραγματικότητα τις απόψεις και την εμπειρία τους από την «πρώτη γραμμή» της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής και τις τάσεις που τώρα γεννιούνται σε πολλαπλά πεδία.

Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, metaverse και εικονική πραγματικότητα στο gaming και τον κινηματογράφο, η νέα γενιά της κινητικότητας, διασυνδεμένα συστήματα, Ιντερνετ των Πραγμάτων, προηγμένες τεχνικές προσομοίωσης συστημάτων και συμπεριφορών, cloud και data.

Με πρέσβη τον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη πληροφορικής, serial entrepreneur και μέντορα Απόστολο «Τόλη Λέριο». Το φετινό Technology Forum φέρνει την «κοιλάδα του πυριτίου» (και όχι μόνο) εγγύτερα στη Θεσσαλονίκη, με τους keynote speakers να δηλώνουν πρόθυμοι για συναντήσεις και συζητήσεις του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Διαδικτυακά θα μιλήσει την Πέμπτη από το Τόκιο (στις 14.15-15.00) ο Chief Digital Officer της Toyota Motor Corporation και CEO της Woven Planet Holdings, Τζέιμς Κάφνερ, με θέμα την ανθρωποκεντρική κινητικότητα. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα «Αξιοποιώντας την τεχνολογία για την αντιμετώπιση παγκόσμιων και εθνικών προκλήσεων» (15.15-15.45).

Οι εργασίες του φόρουμ θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με ημίωρη ομιλία με φυσική παρουσία του Νικολά Περονί, συμπεριφορικού επιστήμονα και ερευνητή της Τεχνητής Νοημοσύνης, που το 2021 πούλησε πέρυσι τη νεοφυή επιχείρησή του, «ΟΤΟ.ai», στον κολοσσό της «Unity», η οποία την εξαγόρασε με σκοπό να διασφαλίσει την ασφαλή αλληλεπίδραση σε διαδικτυακά παιχνίδια.

Πλέον, ο Περονί είναι επικεφαλής μηχανικός για τις λύσεις που αφορούν την κοινότητα της Unity, ενώ πριν από αυτό έχει υπάρξει επικεφαλής της ομάδας Τεχνητής Νοημοσύνης στη «Hyperloop Transportation Technologies» (Hyperloop TT). Η ομιλία του Νικολά Περονί (9.30-10.15) έχει τίτλο «Prosociality in the Metaverse».

Στις 10.15 τη σκυτάλη θα παραλάβει επίσης με φυσική παρουσία, ο Λάρι Κάτλερ, συνιδρυτής της εταιρείας VR animation, «ΒaobabStudios», που έχει μέχρι στιγμής κερδίσει εννέα βραβεία «Emmy».

Ο Κάτλερ έχει εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής στις ταινίες «Toy Story 2», «Monster’s Inc» και «A Bugs Life» της «Pixar Animation Studios», οι οποίες απέδωσαν συνολικά έσοδα περίπου 1,5 δισ. δολ. στο box office.

Έχει δουλέψει επί 10 χρόνια για έναν ακόμα κολοσσό του Χόλιγουντ, την «Dreamworks Animation», ως επικεφαλής τεχνολογίας χαρακτήρων παγκοσμίως (Global Head of Character Technology).

Τίτλος της ομιλίας του (10.15- 11.00): «Τhe future of Storytelling: Making you Matter through interactivity, immersion and the metaverse».

Στις 11.20 στο βήμα θα ανέβει ο Αμερικανός επενδυτής και educator, Στιβ Σιεσίνσκι, ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της «Kalele Partners», διεθνούς εταιρείας επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και πρώην πρόεδρος ενός ερευνητικού κολοσσού.

Του SRI International, γνωστού στο παρελθόν ως «Stanford Research Institute», ενός από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς έρευνας και ανάπτυξης στον κόσμο. Γνωστού για τις πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες και προϊόντα που αναπτύσσει.

Μεταξύ των οποίων η ψηφιακή βοηθός της Apple «Siri», αλλά και το ποντίκι των υπολογιστών. Τίτλος ομιλίας (11.20-12.05): «Learn while doing: University-inspired innovation and entrepreneurship».

Για την «ευφυία πραγματικού χρόνου» και τη διαχείριση μεγάλων συνόλων δεδομένων, θα μιλήσει -επίσης με φυσική παρουσία- η βραβευμένη επιστήμονας πληροφορικής, Αναστασία Αϊλαμάκη.

Η οποία, έχει διδάξει πληροφορική επί οκταετία στο περίφημο «Carnegie Mellon University» στις ΗΠΑ και σήμερα είναι καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Λωζάνης (EPFL).

Η Αϊλαμάκη είναι επίσης συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της «RAW Labs SA», εταιρείας με έδρα την Ελβετία, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων για την ανάλυση ετερογενών Μεγάλων Δεδομένων από πολλαπλές πηγές, με πελάτες, κατά καιρούς, επιχειρήσεις-κολοσσούς όπως οι «Nestle», «CreditSuisse» και «Huawei».

Τίτλος της ομιλίας της (12.05-12.50): «From Lots of Code to NoCode: a RAW approach to real- time intelligence».

Πολύτιμες πληροφορίες και «τρικ» για την επένδυση κεφαλαίων και τη χρηματοδότηση θα μοιραστεί με τους/τις παρευρισκόμενους/ες ο Μανίς Κοτάρι, ιδρυτικός εταίρος -μαζί με τον πρώην CEO της Google, Eric Schmidt- της «First Spark Ventures».

Η οποία, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ, που επενδύει σε επιχειρηματικά εγχειρήματα πρώιμου σταδίου deeptech (βαθιάς τεχνολογίας). Ο Κοτάρι έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του «SRI International», όπου συνέβαλε καθοριστικά στη «νομισματοποίηση» της διανοητικής περιουσίας του ιδρύματος.

Τίτλος ομιλίας (16.00-16.45): «What I learned when I went from being an operator to being a VC: Insider tips and tricks».

Για διασυνδεμένα συστήματα θα μιλήσει η ανεξάρτητη επενδύτρια Τζιλ Φορντ, που υπήρξε πρώτη πρόσληψη -και επικεφαλής- της «Toyota Ventures», αλλά και επικεφαλής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της πόλης του Ντιτρόιτ μετά τη χρεοκοπία της.

Προηγουμένως ηγήθηκε της παγκόσμιας διανομής της «Disney Mobile» σε κατασκευαστές κινητών συσκευών και της «Motorola» παγκόσμιας χρήσης games. Η Φορντ ίδρυσε επίσης εταιρία στη Γκάνα, η οποία ανακάλυπτε και χρηματοδοτούσε νέους επιχειρηματίες.

Τίτλος ομιλίας (16.45- 17.30): «Connected systems».

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται ακόμα ο serial tech entrepreneur Σωτήρης Μπαντάς, ιδρυτής και CEO της Centaur Analytics Inc. Ο οποίος, ήταν προηγουμένως συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της Helic (η οποία εξαγοράστηκε από την Ansys).

Τίτλος ομιλίας (15.00-15.15): «Ηow AI and Machine Learning enable safer and more abundant food systems».

Τη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης «9th Technology Forum» μπορείτε να τη παρακολουθήσετε από:

(1) Τη σελίδα των ζωντανών μεταδόσεων (livestreaming) των υπηρεσιών Live Services στο site του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εδώ.
(2) Από τη σελίδα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο YouTube, εδώ.

Αγορά εισιτηρίων εδώ.

Το 9ο Technology Forum συνδιοργανώνουν 25 φορείς: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Helexpo), Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), Ελληνική εταιρία επιστημόνων και επαγγελματιών Πληροφορικής και επικοινωνιών (ΕΠΥ), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) (ΥΜΑΘ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ), Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), 3B ICT Network (3B-ICT), Enterprise Greece (EG), CITY College-University of York (CC), Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (Thess INTEC).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις