Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureGarden – Helping People Grow Ideas

Το πρόγραμμα αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα

Ο νέος κύκλος του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 16 Οκτωβρίου 2022.

Η συμμετοχή στο VentureGarden είναι δωρεάν και αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα, σε περιόδους μεγάλων αλλαγών.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων. Όσοι επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, να λάβουν mentoring, και να γίνουν μέλη μιας δυναμικής επιχειρηματικής κοινότητας που αναπτύσσεται διαρκώς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα υλοποιείται από το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) και χορηγούς τις εταιρείες Quantum Business & IT Solutions και ΜΠΙΛΛΙΑ ΑΕ.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, 560 άτομα επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους 16 προηγούμενους κύκλους στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και έχουν δημιουργήσει ακμάζουσες επιχειρήσεις, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στις εταιρίες που ξεχώρισαν είναι η Moov Exclusive Fitness Studio, σύγχρονος χώρος εκγύμνασης και υγείας, η Rhoeco-Fine Organic Foods, εταιρεία επεξεργασίας βιολογικών βοτάνων, η the Greek Designers, η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία προβάλλονται σε παγκόσμιο επίπεδο προϊόντα του σύγχρονου ελληνικού design, η Elektronio, μία Startup λύσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η Ierax Anaytics, εταιρεία έρευνας και ανάλυσης της αγοράς, η Skylakos που ασχολείται με την εμπορία προϊόντων ολιστικής ευεξίας σκύλου.

Πληροφορίες για τα μαθήματα

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας πέντε εβδομάδων. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη σε απογευματινές ώρες. Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση όλων των πτυχών που διέπουν την λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ώστε η επιχειρηματική ιδέα να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη. Εκπαιδευτές είναι καθηγητές και επιχειρηματίες. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε τάξη με δυνατότητα και online παρακολούθησης.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 16 Οκτωβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr ή καλέστε στο 2310 398347.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις