Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Schneider Electric: Ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ενέργειας στο 4th Renewable & Storage Forum

Η ομάδα της Schneider Electric στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εστίασε στην «πράσινη» οικονομία, την αποθήκευση ενέργειας και τις ΑΠΕ

 

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε στο «4th Renewable & Storage Forum» της Energypress. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, με φυσική αλλά και ψηφιακή παρουσία. Η ομάδα της Schneider Electric στο πλαίσιο της διοργάνωσης, που εστίασε στην «πράσινη» οικονομία, την αποθήκευση ενέργειας και τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), παρουσίασε ολοκληρωμένες λύσεις για την καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Επιπλέον, η Schneider Electric, ως ειδικός στον κλάδο, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί με εισηγήσεις στελεχών της στο συνέδριο, καθώς η ενεργειακή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένης της απανθρακοποίησης, βρίσκονταν στο επίκεντρο της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο μίλησαν οι Νίκος Τέγος, Power & Grid Segment Leader στην Schneider Electric AEBE για Ελλάδα και Κύπρο και Αλέξανδρος Νταλαγιάννης, System Application Engineer και Green Deal Initiative Leader. Ο κ. Νταλαγιάννης αναφέρθηκε στην μοναδική αξιόπιστη λύση Zero Feed In με τέσσερις (4) μηχανισμούς που έχει αναπτύξει η Schneider Electric ως παγκόσμιος ειδικός σε θέματα αυτοματισμού ενεργειακών λύσεων.

Η λύση της Schneider Electric έχει διπλό όφελος. Από τη μία εξασφαλίζει στον τελικό χρήστη (βιομηχανίες, μεγάλα κτίρια, ξενοδοχεία κ.α) 100% ιδιοκατανάλωση πράσινης ενέργειας και στο Διαχειριστή Δικτύου 100% ασφάλεια ότι δεν εξάγεται ενέργεια πίσω στο Δίκτυο. Η εισήγηση του κ. Τέγου επικεντρώθηκε στην κρισιμότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο για αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων του ενεργειακού περιβάλλοντος όσο και για τον εκμοντερνισμό των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από τις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις της Schneider Electric.

Πρόσφατα, η Schneider Electric αναγνωρίστηκε από την ανεξάρτητη εταιρεία αναλυτών Verdantix, ως ηγέτης στην προώθηση των εξελίξεων της τεχνολογίας μικροδικτύων και της βιωσιμότητας. Με την ενεργειακή διαχείριση και βελτιστοποίηση να αποτελούν πλέον επιτακτικές ανάγκες στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της επίτευξης των στόχων για την μείωση των ρύπων, η αναγνώριση αυτή της εταιρείας έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Bala Vinayagam, SVP, Microgrid Line of Business της Schneider Electric ανέφερε σχετικά:

«Τα μικροδίκτυα είναι βασικό στοιχείο στον αγώνα για ένα περιβάλλον χωρίς εκπομπές άνθρακα και ένα πιο βιώσιμο ενεργειακά μέλλον, για αυτό το λόγο και έχουμε αναπτύξει το καλύτερο portfolio μικροδικτύων στην αγορά. Ως μια από τις πλέον βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως, η Schneider φροντίζει ώστε τα οφέλη των μικροδικτύων να μπορούν να μεταμορφώσουν το ενεργειακό προφίλ μιας ποικιλίας από διαφορετικές υποδομές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις