Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ξεκίνησε το GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022!

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη πρωτοβουλιών σε πράσινες θεματικές όπως Περιβάλλον, Ενέργεια, Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά κ.α

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 η επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου Εθνικού Προγράμματος Πράσινης Καινοτομίας GreenTech Challenge.

Το Πρόγραμμα διοργανώνεται για 6 συνεχή φορά από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (E.M.Π.) με Innovation Enabler την εταιρία Mantis Business Innovation.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη πρωτοβουλιών σε πράσινες θεματικές όπως Περιβάλλον, Ενέργεια, Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά, Εργοστάσιο του Μέλλοντος, Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις, Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Παρευρέθηκαν Startups, φοιτητές, φοιτητικοί οργανισμοί, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και του οικοσυστήματος καινοτομίας, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας που είναι μεταξύ των συνεργατών του Προγράμματος.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, o οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία του GreenTech Hub, μιας νέας δομής υποστήριξης της πράσινης καινοτομίας αλλά κι ενός κόμβου συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης σε θέματα περιβάλλοντος και τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο CEO & Founder της Mantis Business Innovation και Επικεφαλής Έρευνας της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Χρήστος Νικολούδης, παρουσίασε το πρόγραμμα και τη διαδικασία αξιολόγησης για το φετινό GreenTech Challenge, ενώ τόνισε την ευκαιρία που θα έχουν οι φετινοί συμμετέχοντες να ενταχθούν στα προγράμματα και το δίκτυο του GreenTech Hub για να επιλύσουν από κοινού πραγματικές προκλήσεις και να επιταχύνουν την έξοδό τους στην αγορά.

Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του Προγράμματος παρουσίασαν το έργο τους στον τομέα του περιβάλλοντος καθώς και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που έχουν εντάξει στη καθημερινή τους λειτουργία και στα προϊόντα τους, συνδράμοντας και επενδύοντας στην πράσινη καινοτομία.

Τέλος, οι ίδιοι κλήθηκαν να δώσουν στους ενδιαφερόμενους τα GreenTech Challenges που αντιμετωπίζουν και για τα οποία αναζητούν καινοτόμες λύσεις και νέους συνεργάτες!

Οι συμμετοχή των ιδεών που έχουν ήδη κατατεθεί είναι μεγάλη και πολύ ελπιδοφόρα.

Συνεργάτες του Προγράμματος:

Platinum Partners: Παπαστράτος, Mesogeos

Gold Partners: TERNA Energy, Mitsis Hotels Group, ETVA-VIPE

Silver Partners: Heracles General Cement-Lafarge, PPC Renewables

Bronze Partners: Ecoreset, Solar Cells Hellas, Combatt, Helesi, TITAN

Key Dates Προγράμματος

03.11: 1o Bootcamp Training
09.11: 2o Bootcamp Training
21.11: 3o Bootcamp Training
30.11: 4o Bootcamp Training
02.12: Λήξη Υποβολών
10.12: Ημιτελικός Διαγωνισμού
11.12: Τελικός Διαγωνισμού

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την ιδέα σας έως 2 Δεκεμβρίου 2022 επισκεφτείτε το greentechchallenge.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις