Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lamda Hellix: Το νέο data center μετατρέπει την Κρήτη σε hub καινοτομίας

Εγκαινιάστηκε το νέο data center της εταιρείας στο Ηράκλειο, το οποίο αναμένεται να μετατρέψει το νησί σε σταυροδρόμι διεθνών διαδρομών ψηφιακών δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου data center της η Lamda Hellix στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα εταιρεία του κλάδου της τεχνολογίας στη Μεγαλόνησο. Βασικός στόχος της Lamda Hellix  είναι να μετατρέψει το νησί σε κόμβο διασύνδεσης της Ελλάδας με τις μεγάλες οδούς «ταχείας κυκλοφορίας» των data παγκοσμίως.
Η παρουσίαση του νέου data center έγινε το πρωί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Απόστολο Κάκκο, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, τοπικών βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και φορέων.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, θα είναι η πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral στο νησί. Συγχρόνως, αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης να είναι προγραμματισμένη για το 2025.

Την ίδια ώρα, το data center θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ηρακλείου, των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας.

Η νέα εγκατάσταση στην Κρήτη, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία της Digital Realty στην Αθήνα (δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη), πρόκειται να επιτρέψει στους πελάτες της να δημιουργήσουν νέα network routes με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Παράλληλα, η εγκατάσταση θα βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων καλωδίων και δικτύων να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης και να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των δικτύων τους στη Μεσόγειο, καθώς επεκτείνονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση χωρητικότητας.

Το μεγάλο έργο της Lamda Hellix  αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης του νησιού. Και αυτό γιατί σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του data center θα απασχοληθούν δεκάδες εθνικές και τοπικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες στελέχη τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή του, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες και υπηρεσίες.

Τέλος, χάρη στην νέα επένδυση, η Κρήτη θα μετατραπεί σε hub ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας, ενώ συγχρόνως θα λειτουργεί ως σταυροδρόμι διεθνών διαδρομών ψηφιακών δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις