Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TikTok: Την ώρα που οι υπόλοιπες Big Tech απολύουν, εκείνη προσλαμβάνει

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως στόχο να προσλάβει σχεδόν 1.000 νέους υπαλλήλους

Την ώρα που οι αμερικανικές Big Tech της Silicon Valley βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα κύμα απολύσεων και παγώματος στις προσλήψεις, μια εταιρεία κινείται κόντρα στο ρεύμα. Φυσικά, δεν είναι άλλη από την πλατφόρμα του TikTok, της κινεζικής ByteDance, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ετοιμάζει χιλιάδες προσλήψεις.

Σύμφωνα με το CNN, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως στόχο να προσλάβει σχεδόν 1.000 νέους υπαλλήλους με εξειδίκευση στην πληροφορική, στο γραφείο της στο Mountain View. Μέσω των προσλήψεων αυτών, η εταιρεία έχει βασικό σκοπό να διευρύνει περαιτέρω τη διείσδυση της στο αμερικανικό κοινό, αλλά και να επεκτείνει την παρουσία της σε νέες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Μιλώντας για το θέμα των απολύσεων σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Twitter και Amazon, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew, είχε δηλώσει στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία εξακολουθεί να προσλαμβάνει κόσμο.

«Ήμασταν πάντα πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις προσλήψεις», ανέφερε ο Chew. «Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής μας, νομίζω ότι ο ρυθμός μας, ο ρυθμός των προσλήψεων είναι ο κατάλληλος για εμάς», πρόσθεσε.

Κύμα μαζικών απολύσεων

Τις τελευταίες εβδομάδες μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εξαιτίας της πτώσης των διαφημιστικών τους εσόδων και της μείωσης της κερδοφορίας τους. Για παράδειγμα, η Meta δήλωσε ότι θα προβεί σε περικοπές περίπου 11.000 θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρεία, ενώ το Twitter μείωσε περίπου το μισό προσωπικό του υπό τον νέο ιδιοκτήτη Ίλον Μασκ. Επίσης και η Amazon επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει ευρείες απολύσεις.

Σε γενικές γραμμές υπολογίζεται ότι μόνο τον τελευταίο μήνα, στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ έχουν χάσει την δουλειά τους περίπου 24.000 εργαζόμενοι από 72 διαφορετικές εταιρείες. Ένας από τους βασικούς λόγους που οι τεχνολογικές εταιρείες αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο σοβαρά προβλήματα, είναι το γεγονός ότι επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι καταναλωτές άλλαξαν τις συνήθειές τους στο διαδίκτυο. Τώρα, οι ίδιες εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία μεγάλη πτώση στη ζήτηση, κάτι το οποίο τις αναγκάζει να περικόψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την ώρα που οι παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και οι φόβοι για ύφεση συνεχώς αυξάνονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις