Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Συναγερμός» στα cryptos: Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Genesis

Μετά την ξαφνική κατάρρευση της FTX, η χρηματομεσιτική εταιρεία του χώρου των κρυπτονομισμάτων προειδοποίησε και εκείνη ότι ίσως χρειαστεί να κηρύξει χρεοκοπία

Η χρηματομεσιτική εταιρεία του χώρου των cryptos, Genesis, προειδοποίησε τους πιθανούς επενδυτές της ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία παλεύει να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια για τον βραχίονα παροχής δανείων της, γι’ αυτό και προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστεί να κηρύξει χρεοκοπία εάν οι προσπάθειές της αποτύχουν.

Τις τελευταίες ημέρες, η Genesis βρίσκεται σε αναζήτηση τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων σε νέα κεφάλαια. Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πιθανή επένδυση εκ μέρους του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, κάτι το οποίο όμως δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε συνέχεια του ντόμινο που προκαλέσε στις αγορές κρυπτονομισμάτων, η ταχεία κατάρρευση του FTX, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto στον κόσμο. Η Genesis σταμάτησε να επιτρέπει την απόσυρση κεφαλαίων από τους πελάτες της μετά την αποκάλυψη εκ μέρους της ότι διατηρούσε 175 εκατ. δολ. κλειδωμένα μέσα σε λογαριασμό στο FTX.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι εκπρόσωπος της Genesis διέψευσε τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας τονίζοντας σε γραπτή του δήλωση ότι: «Δεν σκοπεύουμε να κηρύξουμε άμεσα χρεοκοπία. Ο στόχος μας είναι να λύσουμε την τρέχουσα κατάσταση χωρίς τη χρήση αυτού του μέσου. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συζητήσεις με πιστωτές της».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Genesis έχει απευθυνθεί μεταξύ άλλων στην Apollo Global Management, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει επενδυτικό χρήμα, ωστόσο η Apollo δεν θεωρείται πιθανό να δεσμευθεί σε ένα deal.

Τέλος, η εταιρεία αποτελεί εταίρο πολλών παραγόντων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, γι’ αυτό και παρακολουθείται στενά ως «δείκτης» για την ισχύ του κλάδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις