Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mazda: «Άλμα» στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με επενδύσεις ύψους 11 δισ. δολαρίων!

Βασικός στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές της πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως έως το 2030

Δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, Mazda, καθώς ετοιμάζεται να επενδύσει το ποσό των 1,5 τρισ. γιεν (περίπου 10,58 δισ. δολάρια), με στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό του στόλου της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει εταιρεία περιλαμβάνουν και την ενίσχυση της παραγωγής μπαταριών. Βασικός στόχος της Mazda είναι να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές της πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως έως το 2030.

Η ιαπωνική εταιρεία υποστηρίζει πως η αναλογία των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στις παγκόσμιες πωλήσεις της αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 25% και 40% έως το 2030, από το 25% προηγουμένως.

Ο Ακίρα Κόγκα, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, υπογράμμισε πως η επένδυση θα γίνει με τη σύμπραξη «εταίρων» και θα εστιάσει στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την άλλη, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Mazda θα συνεργαστεί με επτά εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο κατασκευαστής ηλεκτρικών εξαρτημάτων Rohm, με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων.

Τέλος, ο CEO της Mazda, Ακίρα Μαρουμότο, τόνισε ότι η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την Envision AESC, τον τομέα μπαταριών του κινεζικού ομίλου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Envision, για προμήθειες ηλεκτρικών οχημάτων που παράγονται στην Ιαπωνία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις