Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Βυθίζεται» η μετοχή της Zoom – Στο 90% η πτώση

Η εταιρεία μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις των πωλήσεών της, καθώς σημείωσε τη χαμηλότερη ανάπτυξη σε επίπεδο τριμήνου.

Μια δύσκολη περίοδο διανύει, όπως όλα δείχνουν, η Zoom Video Communications, με τη μετοχή της να έχει καταγράψει «βουτιά» κατά 90% σε σύγκριση με την τιμή που είχε στην περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας, τον Οκτώβριο του 2020. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει να προσαρμοστεί στην μετά Covid εποχή.

Το πρωί της Τρίτης (22/11) η μετοχή της Zoom κατέγραψε πτώση σχεδόν 10%, η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια της ημέρας, καθώς η εταιρεία μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις των πωλήσεών της και σημείωσε τη χαμηλότερη ανάπτυξη σε επίπεδο τριμήνου. Το γεγονός αυτό ώθησε τουλάχιστον έξι χρηματιστηριακές εταιρείες να μειώσουν τους στόχους τιμών τους.

Η δημοφιλία της εταιρείας «απογειώθηκε» κατά τη διάρκεια των lockdown, λόγω της μεγάλης απήχησης που είχαν τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης που προσφέρει. Σήμερα ωστόσο, η Zoom προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της, εστιάζοντας σε δραστηριότητες, όπως η υπηρεσία κλήσεων στο cloud Zoom Phone και η φιλοξενία συνεδρίων που προσφέρουν τα Zoom Rooms.

Τέλος, οι προβλέψεις για το μέλλον της εταιρείας είναι δυσοίωνες, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οποιαδήποτε ανάκαμψη στην εταιρεία είναι ακόμα μακριά. Και αυτό γιατί είναι αβέβαιο το πως η εταιρεία θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στον μεγάλο ανταγωνισμό από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft (Τeams), η Cisco (Webex) και η Salesforce (Slack).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις