Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Φαντασμαγορικά NFTs από Έλληνες και Ισραηλινούς καλλιτέχνες

Ψηφιακά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις κοινές πολιτισμικές αξίες της Ελλάδας και του Ισραήλ, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ισραηλινή Πρεσβεία

Μια ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση ψηφιακών έργων τέχνης NFT από Ισραηλινούς και Έλληνες καλλιτέχνες πραγματοποίησε χθες (29/11) η Πρεσβεία του Ισραήλ. Τα ψηφιακά έργα τέχνης, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις κοινές αξίες των δύο πολιτισμών κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρέσβης του Ισραήλ, Νόαμ Κάτς, καθώς και καλλιτέχνες και προσωπικότητες από τον χώρο της καινοτομίας και του πολιτισμού.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό για τους καλλιτέχνες με ευρεία συμμετοχή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Τα έργα τέχνης, αποτελούμενα από σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, GIF, σύντομα βίντεο και φωτογραφίες, όλα ψηφιοποιήθηκαν και κυκλοφόρησαν ως NFT (Non Fungible Tokens). Θα γίνουν ουσιαστικά αποκλειστική ψηφιακή ιδιοκτησία και συλλεκτικά αντικείμενα.

Τα NFT είναι ψηφιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν πράγματα όπως τέχνη, εικονικά είδωλα, GIF, βίντεο, ακόμη και μιμίδια. Τα έργα τέχνης σε μορφή NFT είναι ουσιαστικά μοναδικά ψηφιακά πιστοποιητικά πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία αποθηκεύονται σε blockchain και μπορούν να δημοπρατηθούν.

Σε δηλώσεις του, ο Πρέσβης του Ισραήλ είπε ότι «η τέχνη αντικατοπτρίζει όχι μόνο την ψυχή των καλλιτεχνών αλλά και την κοινωνία της εποχής στην οποία ζουν. Επομένως, σε μια επαναστατική εποχή όπου η ψηφιακή διάσταση της ζωής είναι τόσο εξέχουσα, είναι φυσικό η τέχνη να εκτίθεται και να βρίσκεται σε καινοτόμες μορφές όπως τα NFT. Η Πρεσβεία επιδόθηκε σε μια μορφή καινοτόμου διπλωματίας που επιδιώκει να συνδέσει την τεχνολογία με την τέχνη. Το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι αρχαίοι πολιτισμοί που συνδέουν το παρελθόν με τη νεωτερικότητα και τις προηγμένες τάσεις της τεχνολογίας και στον τομέα της τέχνης. Η έννοια της ψηφιακής τέχνης ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν εντελώς νέο κόσμο δημιουργικότητας, καινοτόμου σκέψης και συναρπαστικών πολιτιστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ».

Παρουσιάστηκαν τα εξής έργα των κατώθι καλλιτεχνών:

Adi Iosphe – “Waves” 

 

Eden Bezalel Habas – “The Waterfall

Γιώργος Νάθενας – “Goodwill Movement”

Gennady Roitich – Χωρίς τίτλο

Ηλίας Μεσσίνας – “Shared Narrative: Under the Blue Sky”

Ιωάννα Αλεξανδρή- “Careless bathers”

Λάμπρος Λαζόπουλος – “Ink Fusion”

Ray Vagner – “Sea of Hope”

Ron Guetta – “Plato’s Cave”

Ζήσης Δαλακούρας – “Timeless Motion”

Tamar Lev On – Χωρίς τίτλο  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις