Αυτό πιστεύει ο Μπιλ Γκέιτς για τα ρεπό: «Ο 20χρονος εαυτός μου θα αηδίαζε»

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις που είχε νεότερος σχετικά με την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

Πολλά πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει στη ζωή του Μπιλ Γκέιτς τα τελευταία χρόνια. Καθώς είναι ένας από τους πιο πλούσιους και εμβληματικούς επιχειρηματίες στον κόσμο, εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Microsoft, έχει πλέον αναθεωρήσει τις απόψεις του σχετικά με τις διακοπές και τα ρεπό.

Συγκεκριμένα, όταν ο μεγιστάνας ρωτήθηκε για το πιστεύει σχετικά με την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. «Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα και στις διακοπές όταν ήμουν 20 χρονών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς, σχολιάζοντας το πως ήταν να ξεκινάς από το 0 μία εταιρεία, καθώς και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει, ειδικά τα πρώτα χρόνια από την ίδρυσή της.

Τώρα όμως, ο ιδρυτής της Microsoft έχει αλλάξει στάση. «Νομίζω ότι η ιδέα του να δουλεύεις εξαιρετικά σκληρά είναι υπερεκτιμημένη. Στην περίπτωσή μου, η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα. Δεν πίστευα στις διακοπές και στα ρεπό», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι ένας επιχειρηματίας πρέπει να έχει μαζί του μία ομάδα «που να είναι μανιακή με την εταιρεία».

Τέλος, ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε ότι: «Έγινε κάτι περίεργο και ξεκίνησαν να μου αρέσουν τα Σαββατοκύριακα. Τώρα κάνω πολλές διακοπές. Μόλις έφτασα στα 30 δεν μπορούσαν να φανταστώ πώς το είχα κάνει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις