Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

McLaren: Κάνει την απόλυτη ανατροπή λανσάροντας ηλεκτρικό…πατίνι!

Το Series 1 είναι το καταλληλότερο όχημα για καθημερινή χρήση, καθώς φορτίζει σε μόλις δύο ώρες, ενώ διαθέτει έναν καινοτόμο μηχανισμό αναδίπλωσης

Έκπληκτους άφησε τους πελάτες και τους θαυμαστές της ανά τον κόσμο η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, McLaren, καθώς το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, δεν ήταν κάποιο supercar, αλλά ένα πατίνι! Πιο συγκεκριμένα, η Lavoie, θυγατρική εταιρεία της McLaren, παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι με τη χαρακτηριστική ονομασία Series 1.

Μπορεί το πρώτο ηλεκτρικό πατίνι της McLaren να μην έχει καμία σχέση με το Elva ή το Speedtail, ωστόσο το όχημα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα των δύο αυτών μοντέλων, ενώ διαθέτει και έναν καινοτόμο μηχανισμό αναδίπλωσης.

Το Series 1 διαθέτει εξαιρετικά κομψό σχεδιασμό, ενώ αυτό που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά είναι ο τριγωνικός προβολέας που βρίσκεται ενσωματωμένος στο τιμόνι, το οποίο διαθέτει επίσης ψηφιακή οθόνη για πλοήγηση ακριβείας.

Το πατίνι φορτίζεται πλήρως σε μόλις δύο ώρες, γεγονός που το καθιστά το πλέον κατάλληλο όχημα για καθημερινή χρήση. Ακόμα, ολόκληρο το όχημα μπορεί να αναδιπλωθεί, μόνο με το πάτημα ενός διακόπτη που είναι ενσωματωμένος στην κολόνα του τιμονιού.

«Θέλαμε να φτιάξουμε ένα όχημα αξιόπιστο, άψογα λειτουργικό, ισχυρό, κομψό, προηγμένο τεχνολογικά, και θέλαμε να το φτιάξουμε όπως θα κάναμε με ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσικλέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Lavoie, Έλιοτ Βερτχάιμερ.

«Γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε συνδυάζοντας τη δική μας τεχνογνωσία και εμπειρία με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο υψηλότερο επίπεδο στους τομείς του αυτοκινήτου, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και των ηλεκτρονικών», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με την Lavoie, όλες οι πληροφορίες σχετικά με την τελική τιμή αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του Series 1 θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις