Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί παραιτήθηκε ο CEO της Vodafone

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας αναλαμβάνει προσωρινά η Μαργκαρίτα Ντέλα Βάλλε

Τέλος, στην τετραετή του θητεία στο «τιμόνι» της Vodafone έθεσε ο CEO της εταιρείας, Νικ Ριντ, υποβάλλοντας την παραίτησή του. Τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει προσωρινά η οικονομική του διευθύντρια.

Η θητεία του Νικ Ριντ στη Vodafone δεν ήταν καθόλου εύκολη, ενώ τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Και αυτό γιατί από τότε που ο Ριντ ανέλαβε καθήκοντα CEO οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει πάνω από 40% της αξίας τους, κινούμενες στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από δύο δεκαετίες.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, η Vodafone μείωσε το outlook της για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την επιδείνωση των επιδόσεων στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές της στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Στην ανακοίνωση παραίτησής του, ο Ριντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Συμφώνησα με το διοικητικό συμβούλιο ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε έναν νέο ηγέτη που μπορεί να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία της Vodafone και τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει μπροστά του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το που παραιτήθηκε Ο Ριντ, οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 1,6%.

Καθήκοντα CEO της εταιρείας αναλαμβάνει προσωρινά η Μαργκαρίτα Ντέλα Βάλλε, η οποία έχει επιφορτιστεί με την επιτάχυνση της «στρατηγικής της εταιρείας για τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης και την παροχή κινήτρων στους μετόχους».

Οι διαδικασίες εύρεσης ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου έχουν ήδη ξεκινήσει από το διοικητικό συμβούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις