Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mercedes: «Πατάει γκάζι» στην ηλεκτροκίνηση

Η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στον διπλασιασμό της παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων

H Mercedes-Benz αποφάσισε να διπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων ώστε να ανέλθουν συνολικά σε 1 εκατομμύριο μονάδες, στο εργοστάσιό της στο Untertuerkheim, που βρίσκεται κοντά στη Στουτγάρδη, σύμφωνα με το περιοδικό WirtschaftsWoche. Το εργοστάσιο αυτό παραδοσιακά επικεντρώνεται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters το διοικητικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας και το συμβούλιο εργαζομένων στην εταιρεία συμφώνησαν στην αναδιάρθρωση του εργοστασίου στη νοτιοδυτική Γερμανία, η οποία προβλέπει επίσης μείωση 20% στο πάγιο κόστος έως το 2025 σε σύγκριση με το 2019, αλλά και περικοπές εργατικού δυναμικού.

«Αποκαλυπτήρια» για την πρώτη διεθνώς αντιπροσωπεία Mercedes-EQ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινίασε την Τρίτη την πρώτη διεθνώς αντιπροσωπεία της που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα της Μercedes-EQ, η οποία έχει ως έδρα τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας

Μέχρι στιγμής, η Mercedes-Benz έχει κυκλοφορήσει πέντε ηλεκτρικά μοντέλα από το 2019, ενώ έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία.

Τα πράγματα ωστόσο δεν ήταν καθόλου εύκολα για την Mercedes Benz στην Ιαπωνία, καθώς τα μοντέλα της άργησαν να αποκτήσουν κοινό, επειδή στη χώρα κυριαρχούν οι εγχώριοι κατασκευαστές.

Παρά τον ανταγωνισμό, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ιαπωνικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (JAIA), οι ξένες μάρκες αυτοκινήτων κατάφεραν και πούλησαν έναν αριθμό ρεκόρ 2.357 ηλεκτρικών οχημάτων τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ένα δέκατο των συνολικών πωλήσεων εισαγόμενων αυτοκινήτων.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της JAIA, σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz πούλησε 51.722 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία πέρυσι, γεγονός που την κατέστησε την κορυφαία σε πωλήσεις διεθνή μάρκα οχημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις