Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιος έκλεψε (για λίγο) τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Ίλον Μασκ;

Ο CEO της Tesla «εκθρονίστηκε» για μικρό χρονικό διάστημα από την κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes, μετά από μια απότομη πτώση της αξίας της μετοχής της εταιρείας του

Ο Ίλον Μασκ «εκθρονίστηκε» από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως για μικρό χρονικό διάστημα την Τετάρτη, μετά από μια απότομη πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla σύμφωνα με το Forbes. Τη θέση του κατέλαβε ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος της LVMH, μητρικής της μάρκας πολυτελείας Louis Vuitton. Ωστόσο, η μετοχή της Tesla ανέβηκε και έτσι ο Ίλον Μασκ επέστρεψε ξανά στην κορυφή της λίστας.

Ο CEO της Tesla, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει περιουσία 185,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, τότε διαδέχτηκε, στην κορυφή της σχετικής λίστας, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν χάσει πάνω από 47% σε αξία από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά του για την αγορά του Twitter νωρίτερα φέτος, κατέγραψαν πτώση 2,7%.

Η περιουσία του Μασκ συρρικνώνεται

Στις 8 Νοεμβρίου η καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επενδυτές έριξαν τις μετοχές της Tesla. Και αυτό γιατί ανησυχούσαν ότι το ανώτατο στέλεχος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της πιο πολύτιμης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ασχολείται περισσότερο με το Twitter.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Tesla έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας και η αξία της περιουσίας του Μασκ έχει μειωθεί κατά περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έγινε η προσφορά για την εξαγορά του Twitter, τον Απρίλιο. Ο Μασκ έκλεισε τη συμφωνία για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο με δάνεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις