Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SAS Hackathon: Οι φανς των analytics μπορούν να κάνουν τώρα την εγγραφή τους

Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να επιλύσουν πραγματικά επιχειρηματικά και κοινωνικά προβλήματα

Η αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών καταστροφών από την κυβέρνηση του Καναδά, η προστασία των μικρών αγροτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ανάπτυξη διαδικτυακών εντύπων που μπορούν να αναγνωστούν από άτομα με αναπηρία είναι μερικά από τα καινοτόμα έργα που αναπτύχθηκαν στο φετινό SAS Hackathon. Άνθρωποι της τεχνολογίας αποφασισμένοι να κάνουν τη διαφορά, συνεργάστηκαν για να εφαρμόσουν εξελιγμένα analytics και τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Το SAS Hackathon του 2023 έρχεται ξανά με την υποστήριξη της SAS, ηγέτιδα εταιρεία των analytics, με τις εγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η SAS αναζητά μεγάλες ιδέες από ειδικούς αλλά και ερασιτέχνες του χώρου των big data, συμπεριλαμβανομένων προγραμματιστών, φοιτητών, startup επιχειρήσεων, πελατών και συνεργατών της εταιρείας, για να αναπτύξουν λύσεις που θα προωθήσουν στην αγορά ή θα αναπτύξουν περαιτέρω στις εταιρείες που εργάζονται. Το 2022, 1.300 άτομα από 75 χώρες υπέβαλαν αίτηση, 70 ομάδες εκπροσώπησαν 135 εταιρείες και προκρίθηκαν και περισσότερες από 50 ομάδες παρουσίασαν επιχειρηματικές περιπτώσεις.

«Επιστήμονες και λάτρεις των data: Σας προσκαλούμε να βρείτε τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας και η αγορά σας,» δήλωσε ο Einar Halvorsen, Senior Principal Program Manager της SAS. «Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία της SAS, τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα και τα δεδομένα σας για να προσφέρετε λύσεις που θα βελτιώσουν τον κόσμο μας;»

«Ακονίστε την περιέργειά σας και ελάτε να μας βρείτε online» προτρέπει ο Peter Lundqvist, Principal Program Manager της SAS. «Η κάθε ομάδα έχει υποστήριξη από σύμβουλο της SAS, δωρεάν πρόσβαση στη σουίτα του κορυφαίου λογισμικού μας και έναν μήνα για να υλοποιήσετε το όραμά της. Ανυπομονούμε να εντυπωσιαστούμε από τις ιδέες σας το 2023.»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πόρους ενίσχυσης, virtual εργαστήρια, εκπαιδευτικά μαθήματα και άλλα.

Καινοτομία που εμπνέει για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων

Σύμφωνα με το Dataversity, μόνο το 21% των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών είναι γνώστες των data και μόνο το 24% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού θεωρεί ότι έχουν πλήρη και σφαιρική γνώση των δεδομένων. Πολλοί δυσκολεύονται να οραματιστούν τι μπορούν να επιτύχουν τα analytics στον πραγματικό κόσμο, κι έτσι το SAS Hackathon προσφέρει έμπνευση και πρακτική εμπειρία, τόσο για αρχάριους επιστήμονες της τεχνολογίας, όσο και για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

«Ο κόσμος παρακολουθεί το SAS Hackathon για να ενημερωθεί για τις πιο καινοτόμες εφαρμογές των analytics, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης,» δήλωσε η Ali Dixon, Senior Associate Product Marketing Manager for AI στη SAS. «Ελπίζουμε οι λάτρεις των analytics κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου να εμπνευστούν. Ρίξτε μια ματιά στα δωρεάν online προγράμματα εκμάθησης της SAS, κάντε ερωτήσεις και δημοσιεύστε ιδέες στα φόρουμ μας. Τα analytics είναι για όλους και οι σημερινοί νεοεισερχόμενοι στον χώρο είναι οι πρωτοπόροι της SAS για το αύριο.»

Δεδομένα για καλό σκοπό στο SAS Hackathon

Οι προηγούμενοι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν το SAS Viya, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο Microsoft Azure Marketplace, καθώς και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, τη μηχανική μάθηση, την προηγμένη μοντελοποίηση, την Python και άλλα για να επιτύχουν τα εξής:

· Ομάδα LangTech: Καμερουνέζοι επιστήμονες δεδομένων κατέγραψαν τέσσερις από τις γηγενείς γλώσσες του Καμερούν, διατηρώντας την πολιτιστική τους κληρονομιά, επιτρέποντας επίσης καλύτερες τοπικές υπηρεσίες και μεγαλύτερη συμμετοχή στην εθνική συζήτηση για τους ομιλητές.

· Ομάδα War on Cancer: H War on Cancer διεξήγαγε έρευνα στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής της για τον καρκίνο προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τις εμπειρίες των ασθενών σε θέματα ψυχικής υγείας. Ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα; Συλλογή πλήθους πολύτιμων πληροφοριών για τους παρόχους υγείας και τα chatbots της εφαρμογής να καθοδηγούν αποτελεσματικά τους ασθενείς σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

· Ομάδα JAKSTAT: Οι μεγάλοι νικητές του SAS Hackathon 2022 δημιούργησαν μια πλατφόρμα που βελτιστοποίησε τις διαδικασίες υποστήριξης για την COVID-19. Οι μικρές επιχειρήσεις μάλιστα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της ινδονησιακής οικονομίας, οπότε ενισχύθηκε συγχρόνως η ανθεκτικότητα των επιχειρηματιών στην περιοχή της πρωτεύουσας και της χώρας συνολικά.

Εγγραφείτε σήμερα στο SAS Hackathon 2023

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο SAS Hackathon μπορούν να εγγραφούν εδώ: . Παρακολουθήστε τη συζήτηση για το SAS Hackathon μέσω του SAS Hacker’s Hub και του #SASHackathon στο Twitter και το LinkedIn.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις