Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΥΔΑΠ: Βαδίζοντας με σταθερά βήματα (και τιμολόγια) το 2023

Με συνέπεια στο επιχειρηματικό της πλάνο, προσεκτικές επενδύσεις και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, η ΕΥΔΑΠ έχει κάθε λόγο να αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία

Έχοντας καταφέρει να απορροφήσει τους κλυδωνισμούς της ενεργειακής κρίσης, που μεταφράζονται σε κάτι περισσότερο από 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές της, η ΕΥΔΑΠ προσφέρει το πιο ποιοτικό νερό της Ευρώπης με τη δεύτερη φθηνότερη τιμή στην Γηραιά Ήπειρο.

Ενδεικτικό της ανθρωποκεντρικής πολιτικής της ΕΥΔΑΠ, αλλά και της τακτοποίησης των οικονομικών της, είναι η απόφασή της να διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγιά της για όλο το 2023.

Η ΕΥΔΑΠ κατάφερε να εξασφαλίσει νέα σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, πληρώνοντας 157,2 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από το 1999 υπάρχει ξεκάθαρη σύμβαση με το δημόσιο και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για τα επόμενα 18 χρόνια.

Στην ατζέντα της εταιρείας κυριαρχούν σημαντικές δράσεις διαχείρισης του κόστους ενέργειας, όπως η μερική μεταφορά της διαδικασίας επεξεργασίας νερού από τα Κιούρκα στο Μενίδι.

Ένας ακόμα σημαντικός στόχος είναι η μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος / Net Zero έως το 2030, με την ΕΥΔΑΠ να εφαρμόζει μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο. Για το 2023 έχει αποφασιστεί η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων με ηλεκτρικά οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο EmeaGR.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις