Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Mega-επένδυση ύψους 10 δισ. δολαρίων στην OpenAI του bot ChatGPT

Η πιθανή επένδυση αναμένεται να «εκτινάξει» την αποτίμηση της OpenAI στα 29 δισ. δολάρια

Σε μία ιστορική επένδυση ετοιμάζεται να προχωρήσει η Microsoft, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg βρίσκεται σε συζητήσεις με την OpenAI, τη δημιουργό της ρομποτικής υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, για μια νέα χρηματοδότηση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τελικοί όροι της συμφωνίας ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για αρκετούς μήνες.

Η πιθανή επένδυση θα περιλαμβάνει και άλλες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών, ενώ εκτιμάται ότι η αποτίμηση της OpenAI θα αγγίξει τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ιδρυτές της OpenAI είναι μεταξύ άλλων, ο Ίλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τη Silicon Valley. Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δημιούργησε μια μικρή «επανάσταση» στο διαδίκτυο, καθώς συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία και να απαντάει σε διάφορα ερωτήματα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και ένας άνθρωπος. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια φωνητική έκδοση του Google Search.

Απο την άλλη, η επιτυχία της εφαρμογής έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με το εάν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς.

Η Microsoft, η οποία έχει επενδύσει στο παρελθόν περίπου 1 δισ. δολάρια στο OpenAI, προσπαθεί επίσης να προσθέσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing. Βασικός της στόχος σε αυτή την περίπτωση είναι αναπτύξει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στη Google.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις