ΕΒΕΠ: Τέσσερις επιχειρήσεις έλαβαν τιμητικές διακρίσεις

Το Επιμελητήριο βράβευσε τις εταιρίες ΧΡΩΤΕΧ, ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ, Όμιλο ΑΤΤΙCA GROUP και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Τέσσερις επιχειρήσεις από την βιομηχανία, το εμπόριο, την ναυτιλία και τις υπηρεσίες βραβεύτηκαν για την κοινωνική και την οικονομική τους προσφορά, στην χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Το Επιμελητήριο βράβευσε τις εταιρίες ΧΡΩΤΕΧ, ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ, Όμιλο ΑΤΤΙCA GROUP και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, την τιμητική πλακέτα για την ΧΡΩΤΕΧ απένειμε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην Έλλη-Μαρία Νικολογιάννη και για λογαριασμό του προέδρου της εταιρείας, Σταμάτη Νικολογιάννη, ενώ την τιμητική πλακέτα για την ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ, απένειμε στην πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Άννα-Μαρία Καμηλάρη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νικόλαο Κουρέτα, καθώς και για λογαριασμό του προέδρου, Νίκου Ταχιάου, για τη συμβολή της στην αναμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης του Πειραιά. Ο υπουργός Επικρατείας, Γεώργιος Γεραπετρίτης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Ομίλου ATTICA GROUP, Κυριάκο Μάγειρα, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Σπυρίδωνα Πασχάλη.

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη του ΕΒΕΠ, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για τη σημαντική προσφορά τους, αλλά και την πολυετή στήριξή τους στο έργο του επιμελητηρίου.

Την τιμητική πλακέτα στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ιδρυτή της Sea Traders S.A., της Dynacom και της Tankers Dynagas. απένειμε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Προκοπίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε μία σύντομη αναδρομή στην πλούσια διαδρομή του στον ναυτιλιακό κλάδο, ανέπτυξε το όραμά του για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία χαρακτήρισε ως μία μικρή ανταπόδοση στον Πειραιά, από τον οποίο, όπως είπε, πήρε τις πρώτες «γεύσεις» της συμπεριφοράς της ναυτιλίας, που υπηρετεί με μεγάλο ζήλο μέχρι και σήμερα.

Διπλάσιος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης το 2023           

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ισχυρή ανάπτυξη των εξαγωγών, αλλά και σε εκείνους τους δείκτες που αναδιαμόρφωσαν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Επίσης, χαρακτήρισε «εθνικό έργο» τα ναυπηγεία Σκαμαραγκά, σημείωσε ότι υπάρχει ρεκόρ επενδύσεων, αλλά και απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι, εάν η οικονομία συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, το τρέχον έτος, θα είναι καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη, είπε ότι θα έχουμε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το 2023, αλλά και μείωση της ανεργίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, στην ομιλία του ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, το επόμενο διάστημα, «θα μας επιτρέψει να κλείσουμε πολλά από τα ανοικτά μέτωπα, αλλά και να πετύχουμε το αναπτυξιακό όραμα της χώρας».

Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος σημείωσε πως, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που έχει ήδη ξεκινήσει, ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί από τα πολιτικά κόμματα αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή προεκλογικής πλειοδοσίας, επιθυμεί τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας, αναμένει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και οικονομίας να συνεχιστούν για όσο χρειαστεί σε μία επίσης δύσκολη χρονιά που μόλις ξεκίνησε και ζητά τη συνεχή στήριξη της οικονομίας που πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο, προκειμένου στην Ελλάδα να δημιουργηθεί επενδυτικό απόθεμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις