Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netcompany-Intrasoft: Ψηφιοποιεί τις υπηρεσίες του δικαστικού κλάδου

Η εταιρεία, αναλαμβάνοντας καίριες δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Α’ φάση του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ το 2019

Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S, αναλαμβάνει, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού του τομέα Δικαιοσύνης», την Β’ φάση αναβάθμισης και επέκτασης λειτουργικότητας του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ (Πολιτική & Ποινική ροή), η οποία θα προσφέρει σειρά από οφέλη σε δικαστικούς λειτουργούς, σε επαγγελματίες και στους πολίτες.

Η Netcompany-Intrasoft, αναλαμβάνοντας εδώ και χρόνια καίριες δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Α’ φάση του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ το 2019. Κεντρικός στόχος του έργου ήταν η δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικοποίησης των ροών εργασίας της ποινικής και πολιτικής διαδικασίας και εφαρμόστηκε αρχικά σε 41 δικαστικά καταστήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο της Β’ φάσης, η Netcompany-Intrasoft επεκτείνει την εφαρμογή του έργου Πολιτικής & Ποινικής ροής στα υπόλοιπα 321 δικαστικά και εισαγγελικά καταστήματα της χώρας καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών με προσθήκη νέων λειτουργικοτήτων στους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα θα παρέχει υπηρεσίες μετάπτωσης δεδομένων, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής υποστήριξης, υλοποίησης νέων υποσυστήματων καθώς και επαύξησης των λειτουργικοτήτων τόσο για τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χρήστες. Επίσης θα αξιοποιηθεί η πολυετής τεχνογνωσία του δανέζικου μητρικού ομίλου Netcompany σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η διαδικασία ανωνυμοποίησης των δικαστικών αποφάσεων.

Οι λοιπές δράσεις του Υποέργου 1 θα υλοποιηθούν από τις εταιρείες Uni Systems, Q&R και Cosmos, που συμμετέχουν στην ένωση με επικεφαλής την Netcompany-Intrasoft.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft Αλέξανδρος Μάνος, σχολίασε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης αποτελεί ορόσημο για την χώρα μας. Εδώ και δεκαετίες η εταιρεία μας πραγματώνει με επιτυχία τις ψηφιακές φιλοδοξίες δημοσίων φορέων σε Ελλάδα και Ευρώπη με γνώμονα τους πολίτες. Για αυτό εξάλλου το αίσθημα ευθύνης της εταιρίας μας είναι μεγάλο, όπως είναι και η τεχνογνωσία μας – βασικές αξίες της Netcompany-Intrasoft που εγγυώνται την επιτυχή ολοκλήρωση και της 2ης φάσης του έργου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις