Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hack The Box: Όλες οι λεπτομέρειες του deal των 55 εκατ. δολαρίων

Με το νέο γύρο χρηματοδότησης, τα κεφάλαια που έχει αντλήσει η ελληνική Startup φτάνουν συνολικά τα 70 εκατομμύρια δολάρια

Η ελληνική Startup, Hack The Box, δημιουργός λογισμικού εκπαίδευσης για την κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκλήρωση επένδυσης Series Β ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Της επένδυσης ηγήθηκε η Carlyle, ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως, με συμμετοχή των Paladin Capital Group, Osage University Partners, Marathon Venture Capital, Brighteye Ventures και Endeavor Catalyst Fund.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο γύρος χρηματοδότησης δίνει τη δυνατότητα στη Marathon Venture Capital να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της και να επιστρέψει το Marathon Fund I στο σύνολο του και πλέον αυτού, εξασφαλίζοντας σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους του, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού δημοσίου. Συγχρόνως, η Marathon έδωσε τη δυνατότητα στους μετόχους της να συμμετέχουν απευθείας στον επενδυτικό γύρο της εταιρείας, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της Hack The Box.

Σχετικά με το νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Χάρης Πυλαρινός, συνιδρυτής και CEO της Hack The Box, δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε εταιρείες και μεμονωμένους χρήστες να θωρακίσουν τα συστήματα τους. Η διαρκής εξέλιξη των μεθόδων κυβερνοαπειλών σήμερα, απαιτεί συνεχή εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τις τελευταίες πρακτικές στον τομέα και προσομοίωση πραγματικών συνθηκών. Οι μηχανικοί χρειάζεται να υιοθετήσουν νοοτροπία ενός hacker, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε κυβερνοαπειλή. Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία που καλλιεργείται μέσα από την πλατφόρμα της Hack The Box».

Ο Constantin Boye, Director της Carlyle, είπε: «Σήμερα, η εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο με ολοένα αυξανόμενες κυβερνοαπειλές, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού με κατάλληλες δεξιότητες. Η Hack The Box αναπτύσσει τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα στο χώρο, με πρακτικές και ταυτόχρονα διασκεδαστικές μεθόδους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επενδύουμε στη Hack The Box σε αυτό το σημείο ανάπτυξης της εταιρείας».

Ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, ανέφερε: «Ο Χάρης, ο James και ο Άρης, συνιδρυτές της Hack The Box, έχουν δημιουργήσει μία ξεχωριστή εταιρεία και μία νέα κατηγορία στην αγορά του cybersecurity. Στην Marathon είχαμε το προνόμιο να τους υποστηρίξουμε από τα πρώτα τους βήματα, και πιστεύουμε ότι βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Η επένδυση ενός fund του βεληνεκούς της Carlyle, αν μη τι άλλο, το αποδεικνύει».

Με το νέο γύρο χρηματοδότησης, τα κεφάλαια που έχει αντλήσει η Hack The Box φτάνουν συνολικά τα 70 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία απασχολεί 180 εργαζόμενους, με την πλειοψηφία τους να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ποια είναι η Hack The Box

Η Hack The Box ιδρύθηκε το 2017 από τον Χάρη Πυλαρινό, τον Τζέιμς Χούκερ και τον Άρη Ζηκόπουλο με στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια. Για τον σκοπό αυτό η Startup δημιούργησε μία πλατφόρμα «ηθικού χάκινγκ» μέσω της οποίας οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» τα υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Με λίγα λόγια, η πλατφόρμα εκπαιδεύει τους χρήστες της να προσομοιώνουν τον τρόπο που θα κινούνταν ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα της Hack The Box μετρά πάνω από 1,6 εκατομμύρια χρήστες, ενώ χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 800 εταιρείες κάνουν χρήση της πλατφόρμας ανάμεσα στις οποίες η Toyota, Siemens, η EA Sports. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται και κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το UCL.

H εταιρεία έχει ως έδρα το Κεντ της Αγγλίας, αλλά διατηρεί παρουσία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, ενώ συγχρόνως έχει αναπτύξει και ένα κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα. Διαθέτει περίπου 180 εργαζομένους και ο ρυθμός ανάπτυξής της ετησίως αγγίζει το 100%.

Carlyle Group, ένα fund δισεκατομμυρίων

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Carlyle Group ξεπερνούν τα 360 δισ. δολάρια. Μάλιστα το private equity δημιούργησε προσφάτως ένα ευρωπαϊκό τεχνολογικό fund ύψους 3,12 δισ. δολαρίων, με στόχο να επενδύσει σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη που βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης. Με επενδυτικό ορίζοντα 5ετίας το νέο fund επενδύει σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αλλά και εφαρμογές λογισμικού για παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, για υπηρεσίες υγείας και υποδομών. Ακόμα, σύμφωνα με το Reuters, το fund πρόκειται να εκταμιεύσει έως και 250 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε συμφωνίες εταιρικής αξίας από 100 έως 500 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις