Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hack The Box: «Σήκωσε» πάνω από 50 εκατ. δολάρια από αμερικανικό mega-fund

Με τη νέα επένδυση εκτιμάται ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια

Στην ελληνική Startup, Hack The Box, επενδύει ένα από τα μεγαλύτερα private equity παγκοσμίως, η Carlyle Group. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία φαίνεται πως έκλεισε πριν από λίγες μέρες, το αμερικανικό fund επένδυσε γύρω στα 55 εκατ. δολάρια στην εταιρεία. Η χρηματοδότηση έχει ως στόχο την ενίσχυση της Έρευνας & Ανάπτυξης της Startup, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, αλλά και την περαιτέρω επέκτασή της στις ΗΠΑ.

Με τη νέα επένδυση η Carlyle Group αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία. Την ίδια ώρα, η κεφαλαιοποίηση της Hack The Box εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 100 εκατ. δολάρια.

Η νεοφυής εταιρεία, η οποία έχει δημιουργήσει πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων, είχε «σηκώσει» μέχρι τώρα περίπου 15 εκατ. δολάρια, ενώ στους επενδυτές της συγκαταλέγεται και η Marathon Venture Capital.

Ποια είναι η Hack The Box

Η Hack The Box ιδρύθηκε το 2017 από τον Χάρη Πυλαρινό, τον Τζέιμς Χούκερ και τον Άρη Ζηκόπουλο με στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια. Για τον σκοπό αυτό η Startup δημιούργησε μία πλατφόρμα «ηθικού χάκινγκ» μέσω της οποίας οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» τα υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Με λίγα λόγια, η πλατφόρμα εκπαιδεύει τους χρήστες της να προσομοιώνουν τον τρόπο που θα κινούνταν ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα της Hack The Box μετρά πάνω από 1,6 εκατομμύρια χρήστες, ενώ χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 800 εταιρείες κάνουν χρήση της πλατφόρμας ανάμεσα στις οποίες η Toyota, Siemens, η EA Sports. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται και κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το UCL.

H εταιρεία έχει ως έδρα το Κεντ της Αγγλίας, αλλά διατηρεί παρουσία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, ενώ συγχρόνως έχει αναπτύξει και ένα κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα. Διαθέτει περίπου 180 εργαζομένους και ο ρυθμός ανάπτυξής της ετησίως αγγίζει το 100%.

Carlyle Group, ένα fund δισεκατομμυρίων

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Carlyle Group ξεπερνούν τα 360 δισ. δολάρια. Μάλιστα το private equity δημιούργησε προσφάτως ένα ευρωπαϊκό τεχνολογικό fund ύψους 3,12 δισ. δολαρίων, με στόχο να επενδύσει σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη που βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης. Με επενδυτικό ορίζοντα 5ετίας το νέο fund επενδύει σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αλλά και εφαρμογές λογισμικού για παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, για υπηρεσίες υγείας και υποδομών. Ακόμα, σύμφωνα με το Reuters, το fund πρόκειται να εκταμιεύσει έως και 250 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε συμφωνίες εταιρικής αξίας από 100 έως 500 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις