Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Serial Εντρεπρενούρ: Οι ξένοι επενδυτές «υποκλίνονται» στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στον…κόσμο του!

Οι ξένοι λένε ότι η Ελλάδα βαδίζει σε καλό δρόμο, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν οι προτάσεις της θα μας γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές

Την ώρα που οι ξένοι επενδυτές έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τις πολιτικές της κυβέρνησης για την ανάπτυξη οικονομίας και των επιχειρήσεων, ο Σύριζα «σερβίρει» συνταγές – καταστροφής για τις επιχειρήσεις κεκαλυμμένες με μανδύα σωτηρίας.

Θα μου πείτε για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ τι πιο σύνηθες; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 30 και 31 Μαρτίου η Αθήνα φιλοξένησε το 25ο MIT Global Startup Workshop, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια για Startups διεθνώς. Και μπορεί όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον να μονοπώλησαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο η στήλη μαθαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές – προς έκπληξη μερικών – έδωσαν τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής για την ανάπτυξη της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, όσοι παρευρέθηκαν στο συνέδριο είχαν την τύχη να ακούσουν από κοντά τους εκπροσώπους μερικών εκ των μεγαλύτερων CVs του κόσμου, όπως το AXA Venture Partners, το ETF Partners και το Meron Capital. Οι ξένοι επενδυτές λοιπόν δεν έχασαν την ευκαιρία να «πλέξουν» το εγκώμιο των ελληνικής κυβέρνησης για τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει για τη στήριξη των Startups. Μάλιστα, τόνισαν ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα έπρεπε να έχουν τέτοια στάση απέναντι στην καινοτομία! Ω ναι, καλά ακούσατε!

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι και οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν δώσει πολλές φορές τα εύσημα στο υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικά στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα και το Elevate Greece για τη δουλεία που έχουν κάνει αυτήν την τετραετία. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα σχόλια των ξένων επενδυτών «έτσουξαν» λίγο παραπάνω όσους έλεγαν ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες λένε αυτά που λένε καθαρά και μόνο από συμφέρον.

Όπως ήταν φυσικό τα σχόλια των επενδυτών έγιναν βασικό θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» του συνεδρίου. Οι άνθρωποι από την παγκόσμια Startup σκηνή ζητούσαν να μάθουν τι είναι αυτό που έχουν κάνει οι Έλληνες πολιτικοί και έχει βοηθήσει τόσο πολύ τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ εξέφρασαν τον θαυμασμό τους που η Ελλάδα κατάφερε να «σκοράρει» ένα τόσο μεγάλο συνέδριο σαν αυτό του MIT.

Και ενώ λοιπόν οι Ξένοι έλεγαν ότι η Ελλάδα βαδίζει σε καλό δρόμο η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει και θα τα αλλάξει όλα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το ολιγοπώλιο και τα καρτέλ που λυμαίνονται τον χώρο της οικονομίας συνολικά. Αυτήν τη στιγμή στην οικονομία μας ευημερούν δεκαπέντε επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της ενέργειας, των διυλιστηρίων και του τραπεζικού τομέα. Στους οποίους θα πρέπει να μπει πλαφόν στα κέρδη τους, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και εμείς λέμε ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στα κέρδη τους στο 5%», δήλωσε η κυρία Τζάκρη.

«Η Γαλλία που γίνεται αυτήν τη στιγμή ο χαμός έχει πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας στο 4%. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αύξηση των επιτοκίων που έχει οδηγήσει στο να κερδίζουν οι τράπεζες. Τα παραπάνω θα ισχύσουν σε ενέργεια, τραπεζικό τομέα και διυλιστήρια», έσπευσε να προσθέσει η βουλευτής του Σύριζα συγχέοντας ωστόσο ουσιαστικά τα έκτακτα μέτρα λόγω ενεργειακής κρίσης που ισχύουν στη Γαλλία, με την ελληνική πολιτική για τις επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή οι πάντες γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, αυξάνοντας τα επιτόκια, η Θεοδώρα Τζάκρη ωστόσο φαίνεται πως έχει άλλη καλύτερη λύση στο πρόβλημα, την οποία όμως δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας. Παρόλα αυτά εκείνο που καταλαβαίνουμε όμως εμείς είναι ένα: Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδια και αυτή είναι η οριστική εξόντωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις