Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γερμανία: Μείωση 6,5% των κυβερνοεγκλημάτων το 2022 – Στα 203 δισ. ευρώ η οικονομική ζημία

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας η μείωση αυτή δεν αποτελεί «ανακούφιση» καθώς οι επιθέσεις ήταν πιο σοβαρές

Τα κυβερνοεγκλήματα στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,5% το 2022, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά η μείωση αυτή δεν αποτελεί «ανακούφιση» καθώς οι επιθέσεις ήταν πιο σοβαρές, ενώ αυτές που προέρχονταν από το εξωτερικό αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Η οικονομική ζημιά ήταν 203 δισεκ. ευρώ, μειωμένη οριακά σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι διπλάσια σε σχέση με το 2019.

Οι αρχές ήταν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για κυβερνοεπιθέσεις και για σχετικά με αυτές εγκλήματα μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, με την αστυνομία να τονίζει ότι συνεχίζει να υπάρχει κίνδυνος.

Η Γερμανία κατέγραψε 136.865 περιστατικά πέρυσι, συγκριτικά με 146.363 το 2021, όταν τα κυβερνοεγκλήματα είχαν αυξηθεί πάνω από 12% σε σχέση με το 2020.

«Ακούγεται ανακουφιστικό αλλά δεν είναι», δήλωσε η Μαρτίνα Λινκ, αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας BKA.

Η ίδια σημείωσε ότι πολλές από τις περυσινές επιθέσεις έφθασαν σε πιο κρίσιμη φάση νωρίτερα, κάτι που σημαίνει ότι αναβαθμίστηκε η σοβαρότητα των εγκλημάτων αυτών αν και αριθμητικά ήταν μειωμένα.

Ο αριθμός των εγκλημάτων με εγχώριους στόχους, αλλά που προέρχονταν από το εξωτερικό, αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις