Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DRAGONS’ DEN GREECE: Απίστευτα προϊόντα και μεγάλες επενδύσεις στο χθεσινό επεισόδιο

Όλα όσα είδαμε στο τέταρτο επεισόδιο του πρώτου show επενδύσεων και επιχειρηματικότητας της ελληνικής τηλεόρασης

Το τέταρτο επεισόδιο του DRAGONS’ DEN GREECE, του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλεται από την τηλεόραση του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, δεν μας άφησε παραπονεμένους. Και αυτό γιατί είδαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και σε έναν βαθμό θα μπορούσαμε να πούμε ευφάνταστα προϊόντα που έχουμε δει μέχρι τώρα. Αυτό φάνηκε φυσικά και από τις επενδύσεις, οι οποίες για πρώτη φορά έφτασαν τις 140.000 ευρώ! Φυσικά, για άλλη μια φορά είδαμε πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με μερικά deals να χαλάνε στην κυριολεξία στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τον Rafael Εl Borgini και Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη, την οποία είχαμε γνωρίσει και ως ηθοποιό στην πασίγνωστη σειρά Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο. Ο Rafael και η Χαρά παρουσίασαν στους dragons το The Floatland, ένα ηλεκτροκινούμενο «πλωτό» νησί.

Το επιχειρηματικό δίδυμο ζήτησε 50.000 ευρώ για το 10% της εταιρείας, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του κυρίως στον Χάρη Βαφειά δεδομένης της εμπειρίας του. Ο Χάρης ωστόσο προβληματίστηκε από την τιμή πώλησης της κατασκευής, η οποία άγγιζε τα 20.000 ευρώ και έτσι έθεσε το εαυτό τους εκτός. Παρόμοιες ανησυχίες είχαν και οι υπόλοιποι dragons, οι οποίοι επίσης παρατήρησαν ότι η εταιρεία μεταγενέστερα θα χρειαζόταν αρκετά περισσότερα χρήματα από τα 50.000 ευρώ που ζητούσαν σε πρώτο στάδιο ο Rafael και η Χαρά. Έτσι λοιπόν ένας ένας έθεσαν τον εαυτό τους εκτός.

Στην συνέχεια του επεισοδίου γνωρίσαμε τον Γιάννη Νικητάκη, τον ιδρυτή του Robinson 4G, ένα μεταφερόμενο πολυόργανο γυμναστικής.

Ο Γιάννης ζήτησε 80.000 ευρώ για το 35% της εταιρείας.

Το Robinson 4G κέρδισε τον Πολ Ευμορφίδη, ο οποίος μάλιστα το δοκίμασε και προσωπικά, καθώς σηκώθηκε για να κάνει κάμψεις! Ο Πολ δέχτηκε να επενδύσει με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει το design και η κατασκευή θα γίνει ξύλινη κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο τον Γιάννη.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση έκαναν ο Ίων Προκόπης και ο Άκης Μπομπότας, οι ιδρυτές της Nowaste Technologies. Πιο συγκεκριμένα, ο Ίωνας και ο Άκης παρουσίασαν στους dragons το newaste.gr, ένα app εύρεσης προϊόντων κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Οι δύο επιχειρηματίες ζήτησαν 50.000 ευρώ για το 10% της πλατφόρμας.

Οι dragons ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, όμως τους προβλημάτισε έντονα το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ακόμα πελάτες για την πλατφόρμα, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Έτσι, ο Πολ Ευμορφίδης, ο Χάρης Βαφειάς η Λιλή Περγαντά και ο Λέων Γιοχάη έθεσαν τον εαυτό τους εκτός. Η Μαρία Χατζηστεφανή ωστόσο αποφάσισε να τους κάνει μια πρόταση. Τους ζήτησε λοιπόν το 50% της εταιρείας για 50.000 ευρώ! Όπως καταλαβαίνουμε το ποσοστό που ζήτησε η Μαρία ήταν πολύ μεγάλο και έτσι οι δύο επιχειρηματίες έκαναν μια αντιπροσφορά δίνοντας το 20%. Η Μαρία ανέβασε το ποσοστό στο 30%, αλλά οι δύο επιχειρηματίες δεν το δέχτηκαν και εν τέλει το deal χάλασε.

Τις εντυπώσεις στο χθεσινό επεισόδιο αναμφίβολα έκλεψε ο κλειθροποιός, Σταύρος Τσώμος, με την αόρατη κλειδαριά! Όπως εξήγησε ο Σταύρος επρόκειτο για μια πατέντα για απροσπέλαστη κλειδαριά, η οποία όπως υποστήριξε ο ίδιος θα μπορούσε να μηδενίσει τις διαρρήξεις.

Για την πατέντα του ο Σταύρος ζήτησε το ποσό των 300.000 ευρώ για το 20%. Ο επιχειρηματίας είπε στους dragons ότι είχε καταφέρει να πουλήσει 2.000 κομμάτια, ωστόσο όταν ο Χάρης τον ρώτησε για το τι τζίρο έκανε πέρυσι, εκείνος απάντησε ότι επειδή η επιχείρηση του έχει και άλλα προϊόντα δεν μπορούσε να απαντήσει συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στο προϊόν ο Πολ με χιουμοριστική διάθεση είπε: «Δεν είχα ποτέ ούτε ένα κλειδί στην τσέπη μου, τις περισσότερες φορές δεν έχω καν τσέπη, δεν πιστεύω στα κλειδιά», κάνοντας τους υπόλοιπους dragons να ξεσπάσουν σε γέλια.

Τελικά, η υψηλή τιμή πώλησης η οποία έφθανε τα 300 ευρώ, αλλά και η αποτίμηση της εταιρείας προβλημάτισε τους dragons, οι οποίοι έθεσαν τον εαυτό τους εκτός.

Αμέσως μετά είδαμε τον Λευτέρη Παπαγεωργίου, CEO της Entranet, ο οποίος ήρθε για να παραδώσει μαθήματα στο Startup. O Λευτέρης παρουσίασε το Housemate, ένα εύκολο σύστημα έξυπνου σπιτιού.

Ο επιχειρηματίας προσέφερε το 5% της εταιρείας για 300.000 ευρώ.

Ο Λέων Γιοχάη εντόπισε τη δυναμική του προϊόντος, χαρακτηρίζοντας το «τρομερό», όμως εξέφρασε την ανησυχία του για την τιμή του η οποία άγγιζε τα 1.000 ευρώ. Τελικά, έκανε μια πρόταση στον Λευτέρη προσφέροντας του 300.000 ευρώ για το 25% της εταιρείας.

Ο Λευτέρης έκανε μια αντιπροσφορά στον Λέων. Πιο συγκεκριμένα, του είπε ότι είναι διατεθειμένος να του δώσει το 5% της εταιρείας για 300.000 ευρώ συν 2,5% εάν επιτευχθεί ετήσιος τζίρος 6 εκατ. ευρώ. Ο Λέων όμως θεώρησε ότι η αποτίμηση ήταν μεγάλη και έτσι έθεσε τον εαυτό του εκτός.

Στους μεγάλους νικητές του επεισοδίου ήταν ο Πάνος Μαγουλάς, ένας vegan chef, ο οποίος κέρδισε τους dragons με την πρώτη «μπουκιά», καθώς μόλις στα 24 του χρόνια είχε καταφέρει να φτιάξει εξαιρετικά νόστιμα προϊόντα με φυτικό «κρέας».

Η ιδέα του Πάνου ήταν να φτιάξει ένα vegan κρεοπωλείο με την ονομασία «Vegan Butcher 269». Για τον λόγο αυτό ζήτησε 40.000 ευρώ για το 20% της επιχείρησης που ήθελε να ανοίξει.

Οι dragons ενθουσιάστηκαν και έτσι μετά από έναν σκληρό γύρο διαπραγματεύσεων ο Λέων η Μαρία και η Λιλή προσέφεραν 60.000 ευρώ για το 36% της εταιρείας κάτι που ο Πάνος φυσικά δέχτηκε.

Εμείς με τη σειρά μας περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις