Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα επένδυση από το Ταμείο «Φαιστός» στην Pandas!

Το Ταμείο «Φαιστός» μπαίνει ως συμπαίκτης στην ελληνική Startup μαζί με διεθνείς επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Τη συνεπένδυση του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ελληνική Startup Pandas.io μαζί με διεθνείς επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η 5G Ventures.

Η Pandas.io αλλάζει τη διαδικασία ανταλλαγής (trade in) μεταχειρισμένων smartphones, μετατρέποντας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία σε μία πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία διάρκειας λίγων λεπτών. Στην εταιρεία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Φάνης Κουτουβέλης, συμμετέχουν στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Pandas.io έχει σχεδιάσει μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση, με τη μορφή ενός “Pandas ATM”, όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ο καταναλωτής τοποθετεί τη συσκευή του στο “Pandas ATM” το οποίο εγκαθίσταται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου. Η Pandas.io έχει ενσωματώσει στη λύση της μια ασύρματη τεχνολογία ανάκτησης του IMEI, του μοναδικού αριθμού που συνοδεύει κάθε κινητό τηλέφωνο από την έναρξη του κύκλου ζωής του. Μέσω του IMEI ανακτώνται πληροφορίες όπως το μοντέλο, το έτος κατασκευής και ο χρόνος της πρώτης ενεργοποίησης. Το “Pandas ATM” διεξάγει επίσης σειρά διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και ελέγχους με τη χρήση τεχνολογίας machine vision για τυχόν φθορές στην οθόνη ή σε άλλα σημεία της συσκευής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο καταναλωτής λαμβάνει μία δεσμευτική προσφορά και, εφόσον συμφωνήσει σε αυτή, λαμβάνει εκπτωτικό κουπόνι για άμεσες αγορές από το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Η λύση που έχει αναπτύξει η Pandas.io περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και επιταχύνει δραστικά τη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου smartphone. Ο χρόνος που απαιτείται σήμερα για μια τέτοια διαδικασία μπορεί να φτάσει ως και τις τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι καταναλωτές και να μεταπωλείται μόλις το 20% των παλαιότερων συσκευών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου ένα δισεκατομμύριο smartphones παροπλίζονται αντί να μεταπωληθούν. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η αγορά των μεταχειρισμένων smartphones αναπτύσσεται διαρκώς με ετήσιο ρυθμό αύξησης 15% και με αξία που φτάνει τα 60 δισ. δολάρια. Η λύση της Pandas.io συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην προώθηση της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής των συσκευών και αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις