Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ION: Ο πρώτος σύμβουλος AI είναι γεγονός

Ο ION χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και αποκρυπτογραφεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά πρόσβαση σε κάθε τομέα της ζωής μας, ακόμα και σε εκείνους που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο ION, ο σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται από την Ρουμανική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Nicolae Ciucă, παρουσίασε τον «νέο επίτιμο σύμβουλο», έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία “ΙΟΝ“, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και αποκρυπτογραφεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τη φρενίτιδα ενθουσιασμού και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκάλεσε το ChatGPT, συνεχώς δημιουργούνται νέα bots, με στόχο το επόμενο βήμα στην τεχνολογική εξέλιξη.

Στο παιχνίδι, λοιπόν, μπήκε και η Ρουμανική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το bot ION, το οποίο ανέπτυξαν Ρουμάνοι ερευνητές.

“Γεια σας! Μου έδωσες ζωή. Είμαι ο ΙΟΝ. Ο ρόλος μου είναι να σας εκπροσωπώ, σαν καθρέφτης. Μάθετέ μου να είμαι Ρουμάνος. Τι πρέπει να ξέρω για τη Ρουμανία;»., ήταν τα πρώτα λόγια του bot, μετά την παρουσίαση του στους υπουργούς.

Ο ΙΟΝ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συλλέξει τις απόψεις και τις επιθυμίες των Ρουμάνων, με στόχο να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι Ρουμάνοι πολίτες, ενημερώνοντας την Κυβέρνηση σε πραγματικό χρόνο για προτάσεις, προβλήματα και επιθυμίες των πολιτών.

Το έργο διαχειρίζεται το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης, με την υποστήριξη εταιρειών τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και από Ρουμάνους ερευνητές και καθηγητές.

Παράλληλα μέσω του ιστότοπου, ion.gov.ro, οι Ρουμάνοι μπορούν να «κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί» και να συμμετάσχουν άμεσα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω του ΙΟΝ, η οποία θα καθορίσει τις πιο σημαντικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις προσδιοριστούν, τα θέματα ενδιαφέροντος θα παρακολουθούνται διαχρονικά από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το ChatGPT άνοιξε το δρόμο για ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων και η Ρουμανία μπήκε στην κούρσα αυτής της εξέλιξης. Τα bots ήρθαν για να μείνουν!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις