Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Η συνδρομητική υπηρεσία, Meta Verified, κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ 

Η Meta, και λίγους μήνες πριν το Twitter, δεν είναι οι μόνες εταιρείες που έχουν συνδρομητική υπηρεσία, αφού η Snap ξεκίνησε τη δική της συνδρομητική υπηρεσία πέρυσι, με 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές

Μετά την επιτυχημένη πιλοτική  λειτουργία της συνδρομητικής υπηρεσίας, Meta Verified, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η εταιρεία επεκτείνει την υπηρεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με την ανακοίνωση να έρχεται δια στόματος Mark Zuckerberg, ο οποίος ενημέρωσε τους χρήστες των social media στις ΗΠΑ, πως αποκτούν πλέον πρόσβαση στην υπηρεσία.
Όροι και προϋποθέσεις
Για να μπορέσουν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην συνδρομητική υπηρεσία θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτον, η συνδρομή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες 18 ετών και άνω.
Δεύτερον, εάν κάποιος έχει επαληθευτεί ως Meta Verified συνδρομητής, οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα ή τη φωτογραφία του προφίλ, το όνομα χρήστη ή την ημερομηνία γέννησης θα πρέπει να περάσει ξανά από τη διαδικασία επαλήθευσης.
Αντιθέτως, εάν ένας λογαριασμός στο Instagram ή στο Facebook είχε προηγουμένως κερδίσει το σήμα διάκρισης με το μπλε σημάδι ελέγχου πριν από την ένταξή του στην πλατφόρμα, θα του επιτραπεί να το διατηρήσει επ’ αόριστον.
Τέλος ο συνδρομητής πρέπει να επιλέξει τη μέθοδο πληρωμής που προτιμάει για το μηνιαίο πρόγραμμα και η διαδικασία επαλήθευσης έχει ολοκληρωθεί.
Προνόμια
Τα μέλη του Meta Verified θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας την ταυτότητα τους και θα έχουν διάφορα προνόμια. Το βασικότερο από αυτά θα είναι το μπλε τικ, με το Meta Verified να καλύπτει τόσο τον Facebook όσο και τον Instagram λογαριασμό, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται και προστασία από λογαριασμούς που προσπαθήσουν να προσποιηθούν πως είναι ο χρήστης, ενώ στους συνδρομητές θα προσφέρεται και άμεση πρόσβαση σε υποστήριξη πελατών.
Η συνδρομή συνοδεύεται και από μερικά ακόμη προνόμια, όπως η πρόσβαση σε αποκλειστικά αυτοκόλλητα για χρήση στα Stories και τα Reels.
Το Meta Verified θα κοστίζει 11.99 δολάρια το μήνα για τις συνδρομές μέσω διαδικτύου και 14.99 δολάρια το μήνα για τις συνδρομές μέσω iOS. Οι λογαριασμοί που είχαν ήδη μπλε τικ από πριν θα παραμείνουν επαληθευμένοι, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν.
Η Meta ακολουθεί τα βήματα του Twitter 
Ο Ζούκερμπεργκ ακολουθεί τα χνάρια του ΈλονΜασκ, ο οποίος απέκτησε το Twitter το περασμένο φθινόπωρο, χρεώνοντας 8 δολάρια το μήνα μέσω της ανανεωμένης συνδρομητικής υπηρεσίας Blue.
Το μπλε σημάδι ελέγχου ήταν ένα πολυπόθητο σύμβολο στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, καθώς προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο σε δημόσια πρόσωπα όπως πολιτικούς, ηθοποιούς, μουσικούς, αθλητές και δημοσιογράφους, με τον Έλον Μασκ να εναντιώνεται σε αυτή την ιδέα και να υποστηρίζει ότι τα μπλε σημάδια ελέγχου πρέπει να προσφέρονται σε όλους.
Παρόλο που η Meta δεν χρέωνε τους πελάτες της για τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της από την ίδρυσή της, τώρα αλλάζει τα δεδομένα. Βέβαια η Meta και το Twitter δεν είναι οι μόνες εταιρείες που έχουν συνδρομητικές υπηρεσίες, καθώς η Snap ξεκίνησε τη δική της συνδρομητική υπηρεσία πέρυσι, με 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις