Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #35: Κυκλοφορεί με τα Παραπολιτικά

Το εξώφυλλο του Startupper Magazine #35 είναι αφιερωμένο στην επιτυχημένη Startup εταιρεία CaptainBook, το «καμάρι των Κυκλάδων», και την αποκλειστική συνέντευξη του Γάλλου ιδρυτή της, Jerome Bajou.

Το τρίτο Startupper Mag του 2023 κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου, με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

 

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

 

ΘΕΜΑ: Digital transformation, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εταιρειών

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, επιταχύνθηκε αναμφίβολα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αναγκαιότητα για εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών στο επιχειρείν μπορεί μεν να προϋπήρχε, ωστόσο η ροπή και η ταχύτητα με την οποία οδεύουν προς την ψηφιακή εξέλιξη τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και ο ιδιωτικός τομέας, μόνο θετικά μηνύματα προμηνύει. Τα τεράστια βήματα που έχουν ήδη γίνει από πολλές μεγάλες επιχειρήσεις και οι ευκαιρίες για το εργατικό δυναμικό, υπόσχονται μια καλύτερη ζωή σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Νέες προσεγγίσεις, νέες ιδέες και καινοτόμες τακτικές στην εργασία, την εξυπηρέτηση και την επικοινωνία γίνονται καταλύτης για ένα «ψηφιακό» αύριο.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο STARTUPPER MAG και στον Σωτήρη Μπότσαρη, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης το 2023, επισήμανε τα πλεονεκτήματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, σημείωσε την επενδυτική δυναμική που έχει αποκτήσει η Ελλάδα, υπογράμμισε πως βασικός στόχος αποτελεί η «επενδυτική βαθμίδα» και τόνισε την μεγάλη επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας παρακολούθησης της αγοράς.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Οι ελληνικές Startups που πρωταγωνιστούν στον τουρισμό το 2023

Ο τουρισμός τροφοδοτεί την καινοτομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά και τις προοπτικές για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ψηφιακή μετεξέλιξη του κλάδου. Και στην Ελλάδα, είναι πολλά τα παραδείγματα των Startups που δημιουργήθηκαν από μια ιδέα που είχαν οι εμπνευστές τους (κυρίως νέοι άνθρωποι) και τελικά γιγαντώθηκαν σε επιχειρήσεις με σημαντική εξωστρέφεια. Μεγάλες προοπτικές φέρνει η χρήση ψηφιακών εφαρμογών στον τουριστικό τομέα, καθώς τέτοιου είδους εφαρμογές για τον τουρισμό και τον πολιτισμό είναι διαθέσιμες για υποψήφιους επενδυτές, από πολλές ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής στην Ελλάδα, από τις οποίες 57 είναι Startups.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Jerome Bajou, ιδρυτής της επιτυχημένης Startup από τη Νάξο CaptainBook

Η Startup CaptainBook ιδρύθηκε το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 280 επαγγελματίες να λαμβάνουν online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 520 εμπειρίες σε πέντε χώρες. Η εταιρεία, η οποία έχει ως έδρα τη Νάξο, βοηθά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας. Το εξώφυλλο του Startupper Mag είναι αφιερωμένο στον Γάλλο ιδρυτή της CaptainBook, Jerome Bajou, τον άνδρα που άφησε μια επιτυχημένη τραπεζική καριέρα στο Λονδίνο για να επενδύσει στις Κυκλάδες -και δικαιώθηκε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις