Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DRAGONS’ DEN GREECE: Σε ελεύθερη πτώση οι επενδύσεις στο χθεσινό επεισόδιο

Τι είδαμε στο 7ο επεισόδιο του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης

Αρκετά διστακτικοί απέναντι στους νέους επιχειρηματίες ήταν οι 4 dragons κατά τη διάρκεια του 7ου επεισοδίου του DRAGONS’ DEN GREECE, του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλεται από την τηλεόραση του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Πιο συγκεκριμένα, οι dragons δεν πείστηκαν ιδιαίτερα από τα προϊόντα που είδαν και τις προσφορές που έλαβαν, με τις συνολικές επενδύσεις να κλείνουν στα 75.000 ευρώ από τα 150.000 ευρώ που είχαν φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, στο πλαίσιο του χθεσινής εκπομπής δεν έλειψαν οι ευφάνταστες παρουσιάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν μέχρι και…σκονάκια!

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τον Κωνσταντίνο Μπάση και τον Παντελή Μπακομιχάλη, οι οποίοι παρουσίασαν μπροστά στους dragons την Evenos, μια λεμονάδα με ενεργό άνθρακα. Το επιχειρηματικό δίδυμο ζήτησε 70.000 ευρώ για το 20% της εταιρείας. Οι dragons όμως θώρησαν ότι δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν με κάποιον τρόπο στην ανάπτυξη της και έτσι έθεσαν τον εαυτό τους εκτός.

Στην συνέχεια, ο Παύλος Μπαλατσούκας και η Μάντυ Δημητρακούλη παρουσίασαν το Sparklean, ένα app υπηρεσιών καθαριστηρίων με δωρεάν παραλαβή και παράδοση. Οι δύο επιχειρηματίες ζήτησαν από τους dragons 60.000 ευρώ για το 5% της εταιρείας. Ωστόσο, οι dragons βρήκαν την αποτίμηση της επιχείρησης ιδιαίτερα υψηλή και γι’αυτό δεν έκαναν καμία προσφορά.

Τις εντυπώσεις στο χθεσινό επεισόδιο σίγουρα τις έκλεψε η Μάρθα Χαλίλ, η οποία μόλις στα 16 της χρόνια, είχε καταφέρει να δημιουργήσει την τσάντα διπλής χρήσης. Ειδικότερα, η μαθήτρια Λυκείου είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει  μια πατέντα ζώνης που μετατρέπεται σε τσάντα.

Η Μάρθα ζήτησε 15.000 ευρώ για το 10% της εταιρείας της. Ο Πολ Ευμορφίδης ενθουσιάστηκε αμέσως με την δημιουργία της Μάρθας λέγοντας ότι είναι 100% μέσα στο deal. O Λέων Γιοχάη όμως θέλησε να τον κοντράρει προτείνοντας 15.000 ευρώ για το 5% της επιχείρησης. Τότε, ο Πολ έκανε μια αντιπροσφορά για το 4%. Τελικά, η νεαρή επιχειρηματίας επέλεξε τον Πολ και έτσι είχαμε deal.

Έπειτα, σειρά είχε ο Ευάγγελος Αντωνίου, ο συνιδρυτής της Proper, μιας πλατφόρμας διαχείρισης πολυκατοικιών. Ο επιχειρηματίας μη θέλοντας να ξεχάσει καμία λεπτομέρεια για την εταιρεία του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είχε κάνει σκονάκι, γράφοντας στο χέρι του τα σημαντικότερα στοιχεία. Φυσικά, οι dragons αντέδρασαν με χιούμορ μόλις το ανακάλυψαν.

Ο Ευάγγελος ζήτησε 40.000 ευρώ για το 4% της εταιρείας, αλλά οι dragons βρήκαν την αποτίμηση αρκετά φουσκωμένη για το στάδιο στο οποίο βρισκόταν η επιχείρηση.

Στους νικητές του επεισοδίου ήταν και ο Λουκάς Πετροπουλέας, ο ιδρυτής της Vyoo, της πρώτης και μέχρι στιγμής μοναδικής συνδρομητικής υπηρεσίας φακών επαφής στην Ελλάδα. Ο Λουκάς ζήτησε 30.000 ευρώ για το 5% της εταιρείας, όμως τελικά ήρθε σε συμφωνία με τον Λέων, δίνοντας το 15% της επιχείρησής του για 60.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις