Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Φιλανθρωπία 2.0: Το ετήσιο συνέδριο του HIGGS επιστρέφει

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 10 & 11 Μαΐου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

 

Το HIGGS, ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος ενδυνάμωσης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώνει το συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 με θέμα «Η σημασία του κοινωνικού αντικτύπου». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 10 & 11 Μαΐου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών τα τελευταία χρόνια, είναι η ανάδειξη του ρόλου και του αποτυπώματός τους μέσα από τη μέτρηση και τεκμηρίωση του θετικού τους κοινωνικού αντικτύπου.

Στόχος του φετινού συνεδρίου Φιλανθρωπία 2.0 είναι να προωθήσει έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από το ρόλο των μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών, αλλά και τον κοινωνικό αντίκτυπο που αυτές έχουν ως μοχλοί ανάπτυξης της κοινωνίας.

Σημαντικά στελέχη από οργανώσεις της ΚτΠ, κοινωφελή ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους, αναδεικνύοντας επιτυχημένα παραδείγματα και best practices στον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες (επισκέπτες και ομιλητές) θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δικτυωθούν, μέσα από speed networking sessions σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συνεδρίου, τα οποία θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης όλων των φορέων.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS αναφέρει: «Φιλοδοξούμε το συνέδριο να συμβάλει σε μια νέα οπτική για τον πολύπλευρο και πολυδιάστατο ρόλο των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Ως ένας από τους λίγους φορείς που υλοποιούν δράσεις κοινωνικού αντικτύπου, έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε επιτυχημένα παραδείγματα και να προσφέρουμε τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία στις κοινωφελείς οργανώσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα είναι προσανατολισμένο σε θετικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας».

Εγγραφές

Δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγοί και Δωρητές

Μεγάλος Χορηγός του συνεδρίου είναι η Eurolife FFH.

Δωρητές του συνεδρίου είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Helidoni Foundation.

Προϊοντικοί χορηγοί είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος και το Flocafe.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η αθηΝΕΑ, το Επιχειρώ, το Csrnews.gr, το CSR & ESG Review, το Skywalker, ο Στέντορας, το Startupper και το Voria.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις