Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: «Πράσινο φως» για την mega επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ στα Σπάτα

Το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για τη δημιουργία τριών Data Centers της Microsoft στη χώρα μας πήρε έγκριση

Έγκριση πήρε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για τη στρατηγική επένδυση δημιουργίας τριών Data Centers της Microsoft στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων, συνολικής επένδυσης 1 δισ. ευρώ θα ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά Data Center Region. Συγχρόνως, η επένδυση αυτή αναμένεται να ενισχύσει το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Το επενδυτικό σχέδιο της Microsoft «Επενδύσεις σε Data Centers στην Ελλάδα» έχει ενταχθεί στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων και θα δώσει νέα ώθηση στην απασχόληση. Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 100 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και υψηλής εξειδίκευσης. Επίσης, ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να εκπαιδεύσει και να καταρτίσει πάνω από 20.000 δημοσίους υπαλλήλους, 20.000 υπαλλήλους των ιδιωτικών επιχειρήσεων, φοιτητές και ανέργους, ενώ ο στόχος του είναι να καταρτιστούν συνολικά 100.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα λάβουν και τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις