Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρία εκατομμύρια δολάρια «σήκωσε» η Toucan για να μας μάθει ξένες γλώσσες στον Chrome

Πολλές φορές παρότι βάζουμε στόχο να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, το αναβάλλουμε είτε λόγω χρόνου είτε λόγω κόστους είτε λόγω έλλειψης κινήτρου. Η Toucan μέσω μιας επέκτασης δυνατοτήτων στον Chrome, βοηθάει όσους θέλουν να μάθουν μια νέα ξένη γλώσσα.

Πολύ απλά, σαρώνοντας λέξεις από οποιασδήποτε αγγλόφωνη ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, η Toucan θα μεταφράσει αυτόματα ορισμένες από τις λέξεις στη γλώσσα που προσπαθείτε να μάθετε.

Σύμφωνα με το Techcrunch η Startup ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων, της οποίας ηγήθηκε η GSV Ventures. Στον γύρο χρηματοδότησης επίσης συμμετείχαν οι Amplifyher Ventures, Wonder Ventures, Golden Ventures, Halogen Ventures, Vitalize Ventures και άλλοι στρατηγικοί angel investors.

Η Startup ιδρύθηκε από τους CEO Taylor Nieman, CTO Shaun Merritt και CPO Brandon Dietz, οι οποίοι παρόλο που εξετάζουν διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα, έχουν αποφασίσει να κρατήσουν δωρεάν το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών της.

Αυτή τη στιγμή οι ξένες γλώσσες  που είναι διαθέσιμες είναι τα Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Πορτογαλικά, με την Startup να συνεργάζεται με ομάδες μεταφραστών, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών κολεγίου και φοιτητών, για να είναι επιτυχημένα τα αποτελέσματα της μετάφρασης, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για να προστεθούν νέες γλώσσες, αλλά και να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία πέρα από  Chrome στον Firefox και τον Safari

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κάθε ένας μπορεί να προτείνει στην Toucan διορθώσεις, με την υπηρεσία να τον επιβραβεύει για την πολύτιμη βοήθεια του, εμφανίζοντας το όνομα του χρήστη που διόρθωσε την λέξη τιμητικά «ως μεταφραστής» για μια εβδομάδα.

H αγορά μάθησης ξένων γλωσσών σε app και στο web είναι μεγάλη και επεκτείνεται συνέχεια με τους δυο μεγάλους παίκτες να είναι η Duolingo και η Babbel, ένας μεγάλος ευρωπαϊκός μονόκερος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις