Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Connexin έλαβε χρηματοδότηση ύψους 80 εκατομμυρίων στερλινών για Smart Cities

H Connexin, η οποία αναφέρεται σαν “smart city operator” αναπτύσσει λύσεις IoT σχετικά με διάφορα αστικά ζητήματα, έλαβε χρηματοδότηση 80 εκατομμύρια στερλίνες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των υπηρεσιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την Whitehelm Capital να αγοράζει ένα μεγάλο μερίδιο μειοψηφίας στην εταιρεία.

Ο συνιδρυτής της  Furqan Alamgir ανέφερε σχετικά με αυτήν χρηματοδότηση πως: «Αυτή η επένδυση δεν αφορά μόνο την Connexin. Έχει επίδραση σε κάθε κοινωνία. Όλοι αξίζουν καθαρό αέρα, τακτοποιημένους και ασφαλείς δρόμους. Επιτρέποντας σε όλες τις κοινότητες να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή υποδομή μας, επιτρέπει στις συνδεδεμένες συσκευές να «μιλούν» μεταξύ τους και όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για καταπληκτικά πράγματα».

Η Connexin δίνει λύσεις για διάφορα αστικά ζητήματα όπως: διαχείριση αποβλήτων, πρόληψη πλημμυρών, χρήση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, κίνηση στους δρόμους και τη στάθμευση. Ιδιαίτερα, το 2019 η Βρετανική Startup παρουσίασε το πρώτο λειτουργικό σύστημα Smart City στο Δημοτικό Συμβούλιο του Hull, ενώ φέτος λάνσαρε την πλατφόρμα CityOS με σκοπό να βελτιώσει τις υπηρεσίες συντήρησης αυτοκινητοδρόμων στο Σέφιλντ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις