Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Talking Medicines έλαβε χρηματοδότηση 1,1 εκατ. λίρες για να “καταλαβαίνει” τους ασθενείς

H Σκωτσέζικη startup Talking Medicines έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατομμυρίων στερλινών για να μεγαλώσει την ομάδα της και να αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να καταλάβει με σαφήνεια τα προσωπικό και συναισθηματικό προφίλ των ασθενών της.

Η Tern, που έχει επικεντρωθεί στο Internet of Things, ηγήθηκε της χρηματοδότησης, ενώ συμμετείχαν ακόμη η The Scottish Investment Bank και το επενδυτικό τμήμα της Scotish Enterprise.

Η Startup χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, machine learning και επεξεργασίας γραπτού λόγου για να αναλύσει τις συνομιλίες και τις συμπεριφορές των ασθενών στο σπίτι, μέσω της εφαρμογής που προσφέρει, σχετικά με την διαχείριση των φαρμάκων από τους ασθενείς. Αυτά τα δεδομένα μεταφράζονται σε δομημένα και κανονιστικά ελεγχόμενα στοιχεία έτσι ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες να έχουν μια εικόνα για το πως βλέπουν και διαχειρίζονται οι ασθενείς το κάθε φάρμακο.

Η ιδέα είναι ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές ερωτήσεις στα group που εστιάζουν, τις αναφορές από τη συνταγογράφηση και τα κλινικά προφίλ ασθενών, με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαβαίνουν τις απόψεις των ασθενών για τα προϊόντα τους, αλλά και το πόσο αποτελεσματικά είναι.

Η νέα χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την έναρξη μιας νέας πλατφόρμας δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα “μεταφράσει” τις απόψεις των ασθενών και θα τα μεταφράσει σε μια παγκόσμια βαθμολογία εμπιστοσύνης ασθενών για τα φάρμακα και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Talking Medicines έχει λάβει μέχρι σήμερα 2,5 εκατομμύρια στερλίνες σε προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης, στις οποίες συμμετείχαν επενδυτές όπως οι SIS Ventures και Scottish Investment Bank.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις