Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa – Plaid: Ακυρώνεται η συμφωνία συγχώνευσης 5.3 δισ. δολαρίων

Ακυρώνεται οριστικά η προσπάθεια της Visa να εξαγοράσει την Fintech startup Plaid έναντι 5.3 δισ. δολαρίων, αφού η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με μια σοβαρή νομική “απειλή” από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είχε ανακοινωθεί ένα χρόνο πριν, ωστόσο τον Νοέμβριο το υπουργείο κατέθεσε αγωγή εναντίον των εταιρειών, ζητώντας να σταματήσει η εξαγορά για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Visa, Al Kelly μίλησε για μια “παρατεταμένη και περίπλοκη αντιδικία” που θα απαιτούσε “σημαντικό χρόνο για να επιλυθεί πλήρως”. Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο συμφώνησε να αποσύρει την αγωγή του.

Ο Kelly εμφανίστηκε πάντως σίγουρος ότι η Visa θα κέρδιζε τη νομική μάχη αν προσπαθούσε και τόνισε ότι οι δυνατότητες της Plaid είναι «συμπληρωματικές» και «μη ανταγωνιστικές». Και η Plaid από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι δύο εταιρείες θα ήταν ένας «εξαιρετικός συνδυασμός», τονίζοντας ωστόσο ότι τώρα θα αρκεστεί σε μια συνεργασία για να «επικεντρωθεί πλήρως στην κατασκευή των υποδομών για την υποστήριξη του fintech».

Υπενθυμίζεται ότι η Plaid δημιουργεί ψηφιακές υποδομές που συνδέουν χρηματοοικονομικά δεδομένα από τραπεζικούς λογαριασμούς με τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης για να διαχειρίζεται τα οικονομικά του.  Στην αγωγή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι η Visa αποτελεί «μονοπώλιο στις online χρεωστικές συναλλαγές» και ότι μια νέα υπηρεσία που αναπτύσσεται από την Plaid θα μπορούσε να δημιουργήσει νόμιμο ανταγωνισμό στην επιχείρηση της Visa.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις