Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η JPMorgan εγκαινιάζει νέα υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών σε πραγματικό χρόνο

Η διαδικασία άμεσων ψηφιακών πληρωμών για παροχή υπηρεσιών σε διάφορες εταιρείες γίνεται εύκολα μέσω της δυνατότητας request for pay.

Ο παγκόσμιος κολοσσός JPMorgan Chase εγκαινίασε μια υπηρεσία πληρωμών σε πραγματικό χρόνο. Η τράπεζα ελπίζει ότι θα αυξήσει το πλεονέκτημα της στη μάχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου για τη διαχείριση μεγαλύτερου μέρους του αυξανόμενου όγκου των παγκόσμιων ψηφιακών πληρωμών.

Το νέο προϊόν, που ονομάζεται request for pay, επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες να στέλνουν αιτήματα πληρωμής στους περίπου 57 εκατ. εξυπηρετούμενους πελάτες λιανικής της τράπεζας που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα της, μειώνοντας το κόστος και το χρόνο πληρωμής των εταιρειών αυτών.

Το εν λόγω προϊόν ψηφιακών πληρωμών είναι μόνο ένα από αυτά που ετοιμάζει η JPMorgan, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα επενδύει σημαντικά στον τομέα, ο οποίος έχει αναπτυχθεί ραγδαία αφού σημαντικό κομμάτι του εμπορίου πραγματοποιείται σήμερα μέσω διαδικτύου, μια τάση που ενισχύθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια των lockdowns με τον κορωνοϊό.

Η υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία τον προηγούμενο μήνα, ενώ ξεκίνησε μια πιλοτική φάση δοκιμής την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με εταιρεία Fintech την οποία τα στελέχη της τράπεζας δεν κατονομάζουν.

Η JPMorgan οραματίζεται πελάτες όπως μια εταιρεία διανομής φυσικού αερίου που αξιοποιεί την υπηρεσία για να πληρώνεται ταχύτερα με το γέμισμα των δεξαμενών εφοδιασμού ενός πρατηρίου καυσίμων. Μέχρι πρότινος, μια τέτοιου είδους εταιρεία χρειαζόταν να περιμένει μια εβδομάδα για να πληρωθεί, αλλά χάρη στην ψηφιακή πληρωμή αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε λιγότερο από 30 δεύτερα.

Η JPMorgan αποτελεί άλλωστε μία από τις πρώτες τράπεζες που συμμετείχαν στο δίκτυο πληρωμών πραγματικού χρόνου The Clearing House το 2017 και εκτελεί γύρω στις 12 εκατ. συναλλαγές σε μηνιαία βάση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις