Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 10 δισ. δολάρια η αξία του Reddit μετά από νέο γύρο χρηματοδότησης!

Μια τριπλάσια αξία αλλά αρκετά μικρότερη από την ανάλογη των Facebook και Twitter.

Το Reddit θα λάβει έως και 700 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο άντλησης κεφαλαίων με επικεφαλής τη Fidelity Management, τριπλασιάζοντας την αποτίμηση του σε πάνω από 10 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι είχε ήδη συγκεντρώσει 410 εκατ. δολάρια από τη Fidelity από την αρχή του 2021, όταν μικροεπενδυτές συγκεντρώθηκαν στην πλατφόρμα της στη μάχη τους κατά των θεσμικών οργάνων της Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο μικροεπενδυτές από μια ομάδα της δημοφιλούς πλατφόρμας Reddit με την επωνυμία «WallStreetBets» διαπίστωσαν ότι μεγάλα κερδοσκοπικά funds και επώνυμοι επενδυτές είχαν επενδύσει εκατομμύρια κατά της Gamestop στο Χρηματιστήριο με την πρακτική της ανοιχτής πώλησης – το γνωστό «σορτάρισμα»- αναμένοντας να αποκομίσουν τεράστια κέρδη με την πτώση της μετοχής.

Με βασικό σκοπό να τιμωρήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια της Wall Street, οι περισσότεροι από τα 2,2 εκατομμύρια χρήστες της συγκεκριμένης ομάδας πραγματοποίησαν μαζικά ως επενδυτική κοινότητα συναλλαγές μικρής αξίας με την χρήση εφαρμογών, όπως Robinhood και eToro. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της Gamestop να…απογειωθεί, και δεκάδες επενδυτές και funds να βρεθούν σε δύσκολη θέση, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες εξαιτίας των επιλογών τους στο «σορτάρισμα» της μετοχής.

Εν τέλει, η Melvin Capital  (το επενδυτικό fund πίσω από το σορτάρισμα) είχε απώλειες κοντά στα 10 δισ. δολάρια, αναγκάστηκε να δανειστεί για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις τρεχούμενες συναλλαγές της, οι επενδυτές ζήτησαν κρατικό bailout και επενδυτικά apps συμπεριλαμβανομένης της Robinhood, της SoFi και της Webull, έβαλαν προσωρινούς περιορισμούς στις επενδύσεις που αφορούν τη μετοχή της Gamestop.

Όλα αυτά έφεραν το Reddit στο προσκήνιο και οδήγησαν τον Φεβρουάριο σε χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων που ανέβασε την αξία του σε 6 δισ. δολάρια και το έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης που κατέληξε στην τελευταία επένδυση. Βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο  που το Reddit είναι ευρέως γνωστό στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια, προσελκύοντας εκατομμύρια ειδικούς και χρήστες στα εξειδικευμένα chat rooms του, έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλους μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στην ανάπτυξη του ως επιχείρηση.

Επομένως, η αποτίμηση των 10 δισ. δολαρίων,  παρόλο που είναι σημαντική, είναι ακόμα πολύ κατώτερη άλλων πλατφορμών όπως το Twitter (52 δις) και του Facebook (1 τρις) που ιδρύθηκαν περίπου την ίδια εποχή με το Reddit.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις