Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο fund 1,6 δις για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες από τη Eurazeo

Η ομάδα ανάπτυξης της εταιρείας επενδύσεων έχει υποστηρίξει ευρωπαϊκούς μονόκερους όπως η Doctolib και η Glovo.

Ο γαλλικός επενδυτικός όμιλος Eurazeo έκλεισε ένα νέο fund που ξεπερνά σε αξία τα 1,6 δισ. ευρώ, και ετοιμάζεται να υποστηρίξει μερικές από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Η Eurazeo προέρχεται από μια μικρή ομάδα ευρωπαϊκών εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων και VC που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, στην οποία εντάσσονται οι Bridgepoint, EQT, Partners Group, Forward Partners και Draper Esprit. Η ίδια διαχειρίζεται 15 δισ. ευρώ σε assets.

Το fund αυτό είναι το τρίτο επενδυτικό όχημα της Eurazeo από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε την αναπτυξιακή της στρατηγική το 2014. Η ομάδα χρηματοδοτεί εταιρείες σε προχωρημένο στάδιο κάνοντας αρχικές επενδύσεις (Γ’ γύρου και πάνω) ύψους 25 με 100 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται στην Ευρώπη σε τομείς B2B SaaS, ψηφιακής υγείας, κυβερνοασφάλειας, λογισμικού υποδομών και fintech. Ενδεικτικά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ύψους 1 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει unicorns όπως η healthtech Doctolib και η ισπανική εταιρεία διανομής Glovo.

Στο χαρτοφυλάκιο της Eurazeo περιλαμβάνονται επίσης και κάποια exits υψηλού προφίλ όπως της Farfetch και της σουηδικής fintech Tink, που ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς ύψους 1,8 δισ. ευρώ από τη Visa τον Ιούνιο, μόλις μισό χρόνο μετά την επένδυση της Eurazeo. Εφόσον ολοκληρωθεί, η συμφωνία αυτή θα συνιστά την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά ευρωπαϊκής fintech που υποστηρίζεται από VC.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις