Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η VISA εξαγοράζει την Open Banking FinTech Tink

Η Visa ανακοίνωσε την απόκτηση της σουηδικής πλατφόρμας ανοικτής τραπεζικής Tink  για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού αρχές του έτους είχε υπαναχωρήσει σε μια  συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της ανταγωνιστικής FinTech Plaid.

Η Visa έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την καινοτομία και να ενδυναμώσει τους καταναλωτές ώστε να στηρίξουν τους στόχους της ανοικτής τραπεζικής της Ευρώπης“, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Visa Alfred Kelly σε σχετικό δελτίο τύπου.
Ολοκληρώνοντας το δίκτυο της Visa και τις δυνατότητες ανοικτής τραπεζικής της Tink, θα προσφέρουμε αυξημένη αξία στους Ευρωπαίους καταναλωτές και επιχειρήσεις με εργαλεία που θα κάνουν την οικονομική τους ζωή πιο απλή, αξιόπιστη και ασφαλή“, πρόσθεσε.

Με έτος ίδρυσης το 2012 και έδρα τη Στοκχόλμη, η πλατφόρμα ανοικτής τραπεζικής και τα API της Tink επιτρέπουν στις τράπεζες, τις FinTechs και τους εμπόρους να αναπτύξουν προσαρμοσμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία και προϊόντα. Ο συνδυασμός των API και της τεχνολογίας της Tink με την υποδομή της Visa και την πρόληψη της απάτης αναμένεται να προωθήσει τις συναλλαγές ανοικτής τραπεζικής στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συμμετέχοντας στη Visa, θα είμαστε σε θέση να κινηθούμε ταχύτερα και να προσεγγίσουμε περισσότερους πελάτες από ποτέ. Η Visa είναι ο τέλειος συνεργάτης για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού της Tink και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για το τι θα φέρει αυτό στους υπαλλήλους, τους πελάτες μας και για το μέλλον των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tink Daniel Kjellén.

Η Visa εγκατέλειψε το σχέδιό της να αποκτήσει την Plaid, τον Ιανουάριο, μετά από έρευνα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. Η αντιμονοπωλιακή αγωγή υποστήριξε ότι η εξαγορά της Plaid θα έδινε στη Visa το μονοπώλιο στον χώρο των ψηφιακών χρεωστικών καρτών.

Διαβάστε επίσης:

Plaid: Μετά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Visa, ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ευρώπη

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις