Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Dija εξαγοράστηκε από την αμερικανική Gopuff, μόλις 8 μήνες μετά την ίδρυσή της!

Ακολουθώντας την ανοδική πορεία των online αγορών και delivery πρώτων ειδών και τροφίμων, ο κολοσσός επεκτείνεται σταδιακά και στην Ευρώπη.

Η αμερικανική εφαρμογή delivery Gopuff, εξαγόρασε την βρετανική – μικρότερη – αντίπαλό της, Dija, που εδρεύει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται στον τομέα delivery προϊόντων σούπερ μάρκετ, έναντι μη γνωστοποιημένου ποσού.

Η Dija ιδρύθηκε μόλις πριν από 8 μήνες και ανήκει στη νέα γενιά Startup που άνθισαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, προσφέροντας ταχύτατες υπηρεσίες delivery. Η εταιρεία έχει σηκώσει 20 εκατ. δολάρια από τις Index Ventures, Blossom Capital and Creandum.

Πρόκειται έτσι για τη δεύτερη εταιρεία που εξαγοράζει η Gopuff στην περιοχή, σηματοδοτώντας που σηματοδοτεί τη διάθεσή της να επεκτείνει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία είχε αποκτήσει τη Fancy μια παρόμοια startup από τη Βρετανία, μόλις τρεις μήνες πριν. Τώρα η εταιρεία έχει βάλει στο στόχαστρο και την υπόλοιπη Ευρώπη, ξεκινώντας από τις αγορές της Γαλλίας και της Ισπανίας που δραστηριοποιείται η Dija.

Όσον αφορά τη Dija, αυτή “θα συνεχίσει να λειτουργεί με το όνομα της με τις δύο εταιρείες να διαμορφώνουν ένα σχέδιο ενσωμάτωσης για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο”, ανακοίνωσε η εταιρεία. Μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά είχαν παραταθεί για να διευκρινιστεί ακριβώς αυτό – η στρατηγική που θα ακολουθούσε η εταιρεία μετά την συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η Gopuff, η οποία ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2013, παραδίδει προϊόντα διάφορων ειδών στους πελάτες έναντι 1,95 δολαρίων από ένα δίκτυο “dark stores”. Διαθέτει πάνω από 450 τέτοια κέντρα διαλογής στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ με την εξαγορά της Dija θα προσθέσει άλλα 20 στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία. Η κίνηση αυτή ανεβάζει και τον αριθμό των εργαζομένων της Gopuff στην Ευρώπη σε περίπου 200.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις