Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook: “Στοπ” στην επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία μέχρι τον Ιανουάριο του 2022

Το Facebook γίνεται η τελευταία εταιρεία που αναβάλλει τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο μέχρι το επόμενο έτος, μετά την Amazon και τη Lyft.

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα καθυστερήσει το πρόγραμμα επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία των ΗΠΑ μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, λόγω των συνεχών προβληματισμών σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα της Covid-19.

Τα δεδομένα και όχι οι ημερομηνίες καθορίζουν την προσέγγιση της εταιρείας σε σχέση με την επιστροφή στο γραφείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 με την μετάλλαξη Δέλτα, το εργασιακό δυναμικό στις ΗΠΑ δε μπορεί να επιστρέψει στο γραφείο πριν τον Ιανουάριο του 2022.

Αυτή η απόφαση ενδέχεται να ισχύσει και σε ορισμένες χώρες εκτός των ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι παρακολουθούν την κατάσταση σε συνεργασία με ειδικούς για να διασφαλιστεί ότι τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο θα θέτουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, διαβεβαιώνει η εταιρεία.

Το Facebook σχεδίαζε προηγουμένως να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους τον Οκτώβριο με αυστηρές προϋποθέσεις εμβολιασμού και χρήσης μάσκας προστασίας. Καθυστερώντας την κίνηση αυτή, το Facebook γίνεται η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που αναβάλλει τα σχέδια επιστροφής στα γραφεία της για το επόμενο έτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Amazon ανακοίνωσε έναν παρόμοιο σχεδιασμό για τους εταιρικούς της υπαλλήλους. Ενώ η Lyft δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι εργαζόμενοι της δε θα επιστρέψουν στα γραφεία μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις